tomislavnews.com

PODSJEĆAMO: NOĆAS se prelazi na zimsko računanje vremena, pomjerite kazaljke na satu jedan sat unazad

U noći od subote na nedjelju (noćas), 29. listopada, 2023. u 3 sata ujutro završava ljetno računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, te počinje zimsko računanje vremena.

Računanje vremena pomiče se za jedan sat unatrag, tako da se 3 sata računaju kao 2 sata, odnosno da se kazaljka sata pomakne za jedan sat unazad.

Još se ne zna kada će EU konačno ukinuti pomjeranje sata, ali je u  Hrvatskoj koja je članica Unije, primjera radi, uredba o ljetnom i zimskom računanju vremena na snazi do kraja 2026. godine.

Treba dvije tri godine zasjedati i raspravljati kada i kako ukinuti ovu i tako i tako bezveznu odluku europskih lumena, možda je i dobio nagradu neki birokrat za inova-cccciju, haha.

Nećete se, sigurni smo, noćas ustajati iz tople postelje kako biste pomjerili kazaljke na satu jedan sat unatrag, možete to učiniti i prije spavanja ili ujutro kad se dobro naspavate, nećete zaksniti.

I što znači vraćanje kazaljki na satu i za dva, tri, četiri sata, ako vrijeme ne možete zaustaviti niti ga vratiti unatrag barem za deset, dvadeset godina, to bi možda vrijedilo i mnogi bi to željeli. Briga sunca, zore i dana, noći i mjeseca, briga zvijezda za vaš (naš) sat, oni će izlaziti kako su i izlazili, osvićati kako su i osvićali, što li sve ljudima padne na pamet…

I molimo susjede, rodbinu, prijatelje…da sada deset dana po deset puta ne govore: “E, sada bi po starom bilo…!” Vratite sat sat unazad i zaboravite, ništa to u vašim životima neće promijeniti, vjerujte!

Ugodna vam večer, a za one koji ranije idu u postelju laka noć i ne zaboravite: tika, taka, tika , taka, ti…ka, ta…ka, ti…ka…

www.tomislavnews.com