tomislavnews.com

POTPISANI Kolektivni ugovori sa Sindikatima djelatnika osnovnog i srednjeg obrazovanja Hercegbosanske županije

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Ante Tadić u ime Vlade Hercegbosanske županije potpisao Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja s predsjednikom ŽO Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ Antom Klišaninom i Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja s predsjednicom Neovisnog sindikata djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije Andreom Pervan.

Potpisivanju Kolektivnog ugovora nazočile su i članice pregovaračkog tima Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Jasna Ištuk, Iva Bagarić i Darka Matan.

Potpisani ugovori rezultat su kontinuiranih pregovora koje je pregovarački tim Vlade Hercegbosanske županije vodio s predstavnicima ova dva Sindikata.

Predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo ishodom pregovora i zaključivanjem novog Kolektivnog ugovora koji donosi poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Potpisivanjem ovih Kolektivnih ugovora, ministar Tadić kazao je, da su pored općih odredbi regulirani radni odnosi, radno vrijeme, plaće i naknade plaće, zaštita djelatnika, prestanak ugovora o radu i druge odredbe koje pobliže reguliraju prava i obveze djelatnika osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije. Zahvaljujući Sindikatima na korektnoj suradnji i ostvarenoj visokoj razini razumijevanja, ministar Tadić podsjetio je kako su pregovori i potpisivanje Kolektivnih ugovora samo dio ukupnih mjera koje se poduzimaju s ciljem poboljšanja stanja u obrazovanju, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com