tomislavnews.com

POTPISANI Ugovori o sufinanciranju projekata s lovačkim udrugama koji će doprinijeti razvoju lovstva na području HBŽ

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisao Ugovore s predstavnicima lovačkih udruga kojima su dodijeljena sredstva na temelju Javnog poziva koji je po prvi put provelo resorno ministarstvo, riječ je o Javnom pozivu za sufinanciranje razvoja lovstva.

Nakon provedenog Javnog poziva ministarstvo je donijelo Odluku o dodijeli sredstava za projekte udrugama a riječ je o ukupnom iznosu od 20 000KM.

Ovom Odlukom odobrena su sredstva korisnicima sportsko – gospodarskih lovišta s područja Hercegbosanske županije iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2024. godinu: Udruženju lovaca „Drvar“ 2,598,20 KM, Lovačkom društvu „Risovac“ iz Bosanskog Grahova 7,088,30 KM, lovačkim udrugama „ Livanjsko polje“ 1311,20 KM i „Ždral“ iz Livna 1181,40 KM, lovačkim udrugama „ Orlov kuk“ , 833,80 KM i „Vran“ iz Tomislavgrada 1685,20, lovačkim udrugama iz Glamoča „Srdnać“ 1353,00 i „Tetrijeb“ 1480,60 KM i lovačkoj udruzi „Cincar“ iz Livna 2.567,40 KM.

Udruge će sredstva iskoristiti za nabavu hranilica, nadzornih kamera, izradu i sanaciju lokava za divljač, nabavku terenskog vozila za potrebe lovočuvarske službe što će uvelike doprinijeti razvoju ove oblasti.

Uređenje ove oblasti jedna je od zadaća ministarstva, usvajanjem županijskog Zakona o lovstvu stvoreni su preduvjeti da ministarstvo, kroz Javni poziv osigura sredstva za sufinanciranje projekata koji će unaprijediti lovstvo i olakšat funkcioniranje lovačkih udruga, a samim tim i ova oblast bit će unaprijeđena i na ovaj način, kazao je ministar Perić prilikom potpisivanja Ugovora.

Predstavnici lovačkih udruga izrazili su zadovoljstvo realizacijom ovog Javnog poziva, te zahvalili resornom ministru na suradnji i podršci koju pruža lovačkim udrugama na području županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com