HB ZupanijaTG Vijesti

POTPISANI UGOVORI s obrazovnim ustanovama vezanih za edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata obrazovnih ustanova vezanih za edukaciju učenika u oblasti poljoprivrede i okoliša, jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božo Perić potpisao ugovore s 4 obrazovne ustanove s područja Hercegbosanske županije. Na samom početku nazočnima se obratio resorni ministar, Bože Perić i kazao, među ostalim, kako je cilj popularizirati poljoprivredu u svim osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije kako bi se podigla što veća razina svijesti učenika kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti koje su povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša.

Za realizaciju Javnog poziva predviđena su sredstva u Programu utroška sredstava tekućih prijenosa „Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu.

Pravo prijave na Javni poziv imale su obrazovne ustanove koje su imale projekte povezane s poljoprivredom i zaštitom okoliša i to za uzgoj bilja i cvijeća u plastenicima i na otvorenom, uzgoj bilja i cvijeća u vodenim otopinama (hidroponija), nabavku pčelinjih zajednica za praktičnu nastavu, organiziranje jednodnevnih učeničkih izleta s ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i biodiverzitetu, uređenju školskih vrtova i druge slične projekte.

Obrazovne ustanove koje su ispunile uvjete Javnog poziva, te koje su jučer potpisale ugovore su:

Srednja škola „Tin Ujević“ u Glamoču
Gimnazija „Marko Marulić“ Tomislav Grad
Srednja strukovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“ Livno
Osnovna škola fra Miroslava Džaje Kupres, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com