HB ZupanijaTG Gospodarstvo

POZIV na prezentaciju i dodjelu završnih nagrada za odabrane projekte iz turističkog programa Suncokret ruralnog turizma

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ raspisala je deseti po redu natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2022. godinu. Ova je akcija jedinstveno ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti različitih subjekata u cilju očuvanja (hrvatske) izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga te promocije i razvoja ruralnih krajeva.

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske kulture, tradicije i običaja u Bosni i Hercegovini, od ove godine prijaviti se mogu i kandidati s područja Bosne i Hercegovine i drugih država.

Nacionalna nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award tako će i ove godine uz pomoć stručnoga Ocjenjivačkog suda, sastavljenoga od brojnih stručnjaka iz različitih područja, imati velik izazov – izabrati najbolje od najboljih prema jasno definiranim kriterijima. Ono što ovu Nagradu čini posebnom je što ona nije samo priznanje najboljima, već i poticaj ostalima da naprave iskorak u unapređenju svoga poslovanja, a time i unapređenju ruralne turističke ponude i zadovoljstvu brojnih gostiju.

Ukupno 14 projektnih ideja iz Hercegbosanske županije prošlo u ocjenjivačku fazu za dodjelu nagrade Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award,  u više kategorija kao što su: tradicijska gastronomija, ruralna domaćinstva, aktivni turistički sadržaji, ruralno turistički projekti.

Zajednički sastanak i prezentacija projektnih ideja iz Hercegbosanske županije kao i onih iz susjednih županija ( Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske ), prijavljenih za nagradu “Suncokret” Ocjenjivačkom sudu održati će se u nedjelju, 19. veljače 2023. s početkom u 10 sati, u Livnu u prostorijama Tehnološkog parka Linnovate, na adresi Zgona bb, 80101 Livno.

Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da medijski popratite navedeni događaj u Livnu kao i dodjelu završne nagrade koja će se održati 28. veljače 2023. godine u Opatiji u hotelu Royal, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnes.com