HB ZupanijaTG Politika

PREDSJEDNIK Vlade HB županije Ivan Vukadin boravio u službenom posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin zajedno s  načelnikom općine Bosansko Grahovo Urošom  Đuranom   u  prostorijama Šibensko-kninske županije održao je sastanak s županom Šibensko-kninsko županije , dr. sc. Markom Jelićem , a jedna od tema bila je zaštite prirode i bioraznolikosti na području Dinare.

Tema sastanka bila je  i uspostava suradnje vezana uz rješavanje elektrifikacije u naselju Donji Tiškovac (BiH). S hrvatske strane, HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. Zagreb, izradio je Idejna rješenja primarnog napajanja električnom energijom do granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, tj. priključenja potrošača u pograničnom području Pogon Knin – Pogon Livno, naselje Donji Tiškovac. Zajedničkom suradnjom želi se potaknuti što skorija realizacija ovog važnog projekta za život stanovništva u pograničnom području. Ovaj projekt ne samo da će poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva, već će doprinijeti jačanju suradnje i dobrosusjedskih odnosa između naših zajednica.

U drugom dijelu sastanak razgovaralo se o mogućnostima zaštite prirode na području Dinare koji se nalazi u Bosni i Hercegovini. Proširenje Parka prirode Dinara s bosanske strane predstavlja veliku priliku za očuvanje prirodnih ljepota i biološke raznolikosti regije, kao i za razvoj održivih ekonomskih aktivnosti koje će koristiti lokalnim zajednicama. Kroz zajednički rad, koordinaciju i dijalog između različitih dionika, ovaj projekt može postati uspješan model za prekograničnu suradnju u zaštiti prirode. Dinara, koja se proteže duž granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavlja jedno od najvažnijih područja za biološku raznolikost na Balkanu, stoga je nužno da zajedničkim snagama očuvamo to područje.

Nastavak razgovora na ove dvije teme dogovoren je početkom lipnja u Livnu, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com