HB ZupanijaTG Gospodarstvo

PREDSTAVLJENI rezultati istraživanja utjecaja zemljopisnih indikacija na proizvodnju i tržište „Livanjskog sira“

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas su u Livnu u prostorijama Linnovate Business Parka predstavljeni preliminarni rezultati istraživanja utjecaja zemljopisnih indikacija na proizvodnju i tržište „Livanjskog sira“ koje je provedeno uz potporu Veleposlanstva Francuske u Bosni i Hercegovini i Agencije za razvoj i istraživanje u poljoprivredi ( CIRAD ). Istraživanje provode studenti agronomije iz Francuske u suradnji s Poljoprivredno – prehrambenim fakultetom u Sarajevu.

Cilj prezentacije na kojoj je uz poljoprivredne proizvođače nazočio i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić bio je razmijeniti iskustva kako bi na što bolji način bilo odrađeno istraživanje i kako bi rezultati bili što bliži realnom stanju na terenu. Sudionici su upoznati s preliminarnim rezultatima istraživanja koje je provedeno na području Livanjskog, Duvanjskog, Glamočkog i Kupreškog polja.

Vlada Hercegbosanske županije i resorno ministarstvo pružili su potporu prilikom prikupljanja podataka, a konačni rezultati ovog istraživanja široj javnosti bit će prezentirani u studenom, objava je Vlade HBŽ.
www.tomislavnews.com