TG Politika

PRAVAŠI PITAJU: Hoće li vladajući izbore ponovno dobiti lopovlukom i prijevarom? Provjerite je li vaše ime na popisu glasača iz dijaspore!

Iako su Općinski izbori zakazani tek za šest tjedana, već se zna da je vladajuća mašinerija (pod novim imenom) pokušava osigurati pobjedu.

Lopovluk je očigledan, a brojke koje to potvrđuju su neumoljive. Radi se popisu birača iz Tomislavgrada izvan BiH na kojem je 1.711 naših građana. To je 7,8 posto ukupnog broja birača ili svaki dvanaesti, dok je taj postotak za BiH 2,9 ili svaki 35. Ako i jesmo općina s brojnom dijasporom, nije to tri puta više od prosjeka. Usporedimo li to sa sličnim (nama dragim) Livnom koje ima 4 tisuće više glasača, ali tisuću manje izvan BiH (točno 718), sve je jasno!
Očito je naša, tomislavgradska općinska administracija potpomognuta uhljebima odradila vrhunski posao u svoju korist. Koliko zakonski i po izraženoj volji naših gastarbajtera mi sumnjamo. Zato pozivamo SIP i SIPA-u na istragu, pogotovo stoga što je 3/4 od tih 1.711 birača prijavljeno u Hrvatskoj, a glasači čak i ne znaju da su prijavljeni
Kako se taj fiktivno povećan broj reflektira na izborni rezultat? Drastično, jer je izlaznost tog popisa preko 90 posto, a redovnog na zadnjim izborima 41 posto. Prema spoznajama fiktivnih je glasača na popisu više od tisuću, što vladajućim, osim drugih igara i inženjeringa u izbornom procesu, osigurava još četiri vijećnika.
Lopovluk kojeg svi mi plaćamo više nije samo sramota, nego i grijeh. Tako će nas i sljedeće četiri godine moći i dalje materijalno krasti, a duhovno … u zdrav mozak.
U nastavku je izvod iz popisa SIP-a BIH, glasači iz Tomislavgrada se nalaze na stranicama 990 do 1009.

Molimo vas da na ovom popisu – linku ispod provjerite nalaze li se vaša imena i jeste li prijavljeni na točnoj adresi, jeste li prijavljeni bez vašeg znanja .
Ako je došlo do zloupotrebe vaših podataka možete poslati prijavu s vašim podacima i matičnim brojem na adresu SIP-a.

POPIS

NA PROVJERU VAS POZIVA I SREDIŠNJE IZBORNO POVJERENSTVO :“Pozivamo sve glasače u Bosni i Hercegovini da putem internet stranice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH – www.izbori.ba,, klikom na link „PROVJERA PRIJAVA ZA GLASOVANJE IZVAN BiH“ https://www.izbori.ba/default.aspx?CategoryID=138&Lang=4&Id=3274

  , te unosom traženih osobnih podataka, provjere da nisu postali predmetom eventualnih  zlouporaba, te ukoliko utvrde eventualnu zlouporabu slučaj odmah prijave Središnjem izbornom povjerenstvu BiH , te unosom traženih osobnih podataka, provjere da nisu postali predmetom eventualnih  zlouporaba, te ukoliko utvrde eventualnu zlouporabu slučaj odmah prijave Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, te unosom traženih osobnih podataka, provjere da nisu postali predmetom eventualnih zlouporaba, te ukoliko utvrde eventualnu zlouporabu slučaj odmah prijave Središnjem izbornom povjerenstvu BiH”

Ivica Kelava, općinski vijećnik HSP PRAVAŠI

www.tomislavnews.com