tomislavnews.com

PRIOPĆENJE HNL KUPRES: “Ništa im nije sveto – HDZ-ov ortakluk na račun poginulih kupreških branitelja”

Spomenik poginulim i nestalim kupreškim braniteljima i civilima iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata, postavljen je na Kupresu 26 godina nakon oslobođenja Kupresa.

I dok građani smatraju kako se predugo čekalo na odavanje počasti žrtvama koje su položile živote na kupreškoj visoravni, tijekom blagoslova spomenika, 3. studenog ove godine, v. d. načelnika Općine Kupres Zdravko Mioč, posebnu zahvalnost izrazio je Draganu Čoviću, jer kako je kazao, tko zna koliko bi se još čekalo na spomenik da nije bilo njega i njegove financijske pomoći.

Zanimljivo je i to što je za postavljanje rasvjetnih tijela, odnosno četiri svjetiljke oko spomenika, Općina Kupres sklopila izravan sporazum s ponuđačem “Sating-Media” d.o.o. Kupres, a koja je u vlasništvu Jadranke Galić, supruge Stipe Galića, ravnatelja Radiotelevizije Herceg-Bosne.
Prema sporazumu objavljenom na službenim stranicama Općine Kupres, za samo postavljanje rasvjetnih tijela, firma Sating-Media potpisala je sporazum u iznosu od 5,998,00 KM bez PDV-a, odnosno 7,017,66 KM s PDV-om.

Važno je istaknuti da je za nabavku opreme, odnosno rasvjetnih tijela utrošeno 3,381,94 KM bez PDV-a, odnosno 3,956,87 KM s PDV-om. Sporazum je zaključen između Općine Kupres i ponuđača “Žana-Commerce” d.o.o. Posušje.

Građani se pitaju je li moguće da postavljanje četiri svjetiljke košta gotovo duplo više od same opreme ili je i ovdje riječ o ortačkim sporazumima između HDZ-ovaca, pa čak i na račun poginulih i nestalih branitelja Kupresa?

Posebno je zanimljivo, da ovo nije prvi put da v.d. načelnika Općine Kupres, Zdravko Mioč, iskazuje nepoštovanje prema žrtvama Domovinskog rata. Naime, prije nekoliko godina pobacao je vijence sa spomen obilježja u Suhom polju, a koje je položio tadašnji predsjednik Federacije Živko Budimir.

HNL KUPRES/SPONZORIRANI TEKST