TG Vijesti

PROŠLE NOĆI jak potres na granici RH s BiH, epicentar kod Buškog jezera, nema prijavljenih šteta na području općine Tomislavgrad

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Prošle noći, 6. listopada 2021. godine u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera, 20 km istočno od Sinja.

Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice. Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, javljeno je iz  Geofizičkog zavoda RH

Mi smo među prvima izvijestili o potresu na našem portalu TN, pa su nam tijekom noći i jutra stizale poruke i pozivi od Duvanjski i Duvnjaka diljem svijeta koji pitaju je li sve u redu, ima li štete od potresa, je li tko stradao?

Da ne odgovaramo svima pojedinačno, a jesmo koliko smo bili u mogućnosti, jutros je TN smo dobio službenu potvrdu iz Operativnog centra Civilne zaštite općine Tomislavgrad da do sada , a 9,00 je sati, 7. 10. 2021. nije u Centar CZ stigla ni jedna dojava o šteti od potresa.

Hvala Bogu da nije bilo štete, a da je bilo stresno i u Tomislavgradu, posebice u buškoblatskom kraju, jest, javljaju naše čitateljice i čitatelji. Vjerujemo i nadamo se kako više neće biti jačih potresa!

www.tomislavnews.com