tomislavnews.com

PROVALJENO u džamiju u Livnu, ukraden milodar, uhićeni osumnjičeni; Razriješena krađa građevinskog materijala

Dana 13.10.2024. godine u 06, 30 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je tijekom noći izvršena provala u Džamiju hadži Ahmeta Dukata u ul. Stara Čaršija u Livnu.
Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno te tom prilikom utvrdili da je NN osoba ili više njih u noći 12./13.10.2024. godine ušla u džamiju na način da je iskoristila saznanje gdje se nalazi ključ od džamije, te ulaskom u džamiju otuđila drvenu kutiju u kojoj se skuplja milodar od vjernika.
Operativnim radom na terenu djelatnici PU Livno došli su do saznanja da postoji osnova sumnja da su počinitelji kaznenog djela M.H. (2005. godine ) i H.U. ( 2005. godine) iz Livna, isti su lišeni slobode, nakon čega je nad istima provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD “Teška krađa“ iz čl. 287 KZ F BiH, priopćeno je iz MUP HBŽ.

Razriješena krađa građevinskog materijala, Livno

Dana 28.03.2024. godine djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noći u mjestu Miši, Livno, od strane NN počinitelja ili više njih otuđen građevinski materijal „ 22 table za šalovanje i oko 100 komada klinova za šalovanje, također, dana 20.09.2024. godine, zaprimljena je dojava da je u zadnjih par dana u ul. Preslička, Livno, od strane NN počinitelja ili više njih sa obiteljske kuće u izgradnji otuđena miješalica za beton, 100 komada žabica za španovanje ( šlosova ) i plastično bure zapremine 200 l.

Operativnim rado na terenu djelatnici PU Livno došli su do saznanja da postoji osnovana sumnja da je navedena kaznena djela počinio M.P. ( rođen 1995. godine ) iz Livna, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada, tijekom koje isti priznao počinjenje navedenih kaznenih djela kao i otuđenje građevinskog materijala ( šest tabli za šalovanje ) u mjestu Korita, Tomislavgrad.

Nakon završene kriminalističke obrade djelatnici PU Livno podnijeli su protiv M.P ( 1995 ) iz Livna, nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Livnu izvješće o počinjenom KD „Krađa“ iz čl. 286. a u svezi s čl. 55. KZ F BiH.

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija