tomislavnews.com

REKONSTRUKCIJA UBOJSTVA pokojnog Ljube Matića – Astra iz Borčana, Tomislavgrad

Jutros oko 10 sati u Vukovini je otpočela rekonstrukcija ubojstva kojeg je 10. studenog počinio Željko Gmižić (59) iz Čičke Poljane.

Osam mjeseci nakon što je svojim pištoljem ubio Ljubu Matića-Astra (52) iz Vukovine, a rođenog u Borčanima, općina Tomislavgrad-B i H, osumnjičeni Željko Gmižić ponovno se našao na mjestu događaja, u gostionici Gord (Turopolje) u Vukovini. Stigao je u pratnji pravosudne policije, a osim njega na licu mjesta su se okupili svjedoci nemilog događaja, te službenici policije i sudstva. Sve u svrhu rekonstrukcije događaja kako bi se, tijekom suđenja , pokušalo rasvijetliti što se točno događalo te kobne večeri.

Kako je otprije poznato, Gmižić je pod utjecajem alkohola 10. studenog 2014.godine izvadio iz automobila svoj pištolj Smith&Wesson i donio ga u gostionicu gdje je duže vrijeme boravio, te je ispalio više metaka usred čega je usmrtio Matića, a ozlijeđen je i jedan zaposlenik gostionice.

Na mjesto događaja pristigli su i članovi obitelji pokojnog Ljube Matiće koji još uvijek čekaju odgovore na pitanje zbog čega je njihov otac i suprug ubijen.
www.vgdanas.hr/TN