BiH Vijesti

Rodila sina na prvom sjedištu auta, čestitamo!

Kada je vidio da se beba rađa, Dragan je stao nasred ceste, zakrčio promet, te počeo tražiti pomoć.

Marija Markić, iz naselja Biograci kod Širokog Brijega, vječno će pamtiti rođenje trećeg sinčića kojeg je preksinoć na svijet donijela na putu ka Kliničkoj bolnici (KB) u Mostaru i to na prednjem sjedištu automobila!

Marija, koja nas je jučer na Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo KB-a primila u posjetu, kaže da se u trenutku kada je osjetila trudove, s mužem zaputila ka bolnici. No, porođaj se dogodio na samom ulazu u Mostar, u naselju Balinovac.

 – Tu sam osjetila da više ne mogu trpjeti i pustila sam da beba sama dođe na svijet. Nisam se nimalo prepala, a sreća da mi je i muž Dragan bio smiren, te da je sve vrijeme bio uz mene – kaže Marija.

Kada je vidio da se beba rađa, Dragan je stao nasred ceste, zakrčio promet, te počeo tražiti pomoć.

– Na svu sreću, u koloni vozila ispred nas slučajno je bila neka babica koja je priskočila u pomoć. Budući da je beba bila omotana pupčanom vrpcom, ona je preuzela brigu oko poroda. Kazala mi je da je sve uredu i da me muž vozi u bolnicu – prisjeća se Marija koja će se babici, kojoj ni ime ne zna, cijelog života zahvaljivati što je pomogla da ova drama ima lijep kraj.

U bolnici je Mariju dočekala dr. Nevenka Planinić koja je prerezala pupčanu vrpcu.

– Sad smo dobro i dječak i ja. Težak je 3.150 grama, a dug 53 centimetra – kaže Marija.
DA/tn
Foto:DA