TG Vijesti

RODITELJI PITAJU : Zašto jutros nije otvoren Dječji vrtić u Tomislavgradu? Objavljujemo odgovor ravnateljice Ljiljane Dilber

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Jutros su i roditelji iz Tomislavgrada, kao , pretpostavljamo i iz drugih općina HBŽ, spremili djecu u Dječji vrtić jer je donesena odluka, tako smo pročitali i na Vladi HBŽ i našim portalima, da će Dječji vrtići danas početi s radom, otvoriti vrata djeci.Međutim, jutros nam tete iz Dječjeg vrtića šalju poruke da Vrtić u Tomislavgradu radi, ali bez djece?! Jer kažu ravnateljica nije dobila nikakvu službenu obavijest da Vrtić treba početi s radom.
Mi ne roditelji ne znamo je li bila službena obavijest o zatvaranju Vrtića, a sada se čeka za otvaranje, pa smo poprilično zbunjeni.
Roditelji traže odgovor? Hvala!

Ova poruka i pitanje  tek su nam stigla od roditelja, pa smo potražili odgovor kod ravnateljice Dječjeg vrtića u Tomislavgradu, gospođe Ljiljane Dilber.

“Istina je kako jutros nismo otvorili Dječji vrtić za djecu iz više razloga. Prvi je da nismo dobili nikakvu službenu obavijest iz Vlade, iz Kriznog stožera koga li već da otvorimo Vrtić, pa sve informacije doznajemo s portala, što je žalosno. Nitko nam službeno nije javio ni da ih zatvorimo, a otvaranje ipak zahtjeva pripremu. Dakle, informaciju smo pročitali, naglašavam pročitali na portalima u petak, uoči vikenda, bez posebnih uputa kako raditi, nitko nas nije upitao za mišljenje, a svaki Vrtić u našoj županiji ima svoje specifične uvjete.

I ono što ja kao odgovorna osoba ne mogu i ne želim provesti jest primiti  grupu od samo 10 djece, koje djece, čije? Ja ne mogu reći ni jednom roditelju da ne dovede dijete, jer, eto, nije odabrano, zašto nije odabrano, tko je odabirao, zašto baš moje dijete…? Kako roditelju odgovoriti na ta pitanje? Ne znam i ne mogu! Piše da mogu u vrtić samo djeca roditelja koji rade, a naši svi roditelji naše djece rade, zato i djeca jesu u Vrtiću. Moj stav je da sva djeca idu u vrtić ili ni jedno!

A od kuda nama uvjeti, prostor, djelatnici, da u grupama imamo samo po desetoro djece? Žalosno je da odgovorni ljudi donose napamet ovakve mjere. Nisu djeca stvari pa ih smještaj i premještaj kako nekome, tko pojma nema kako funkcionira Dječji vrtić, padne na pamet.

Dalje, piše kako roditelji ne smiju ulaziti s djecom u prostore Vrtića? Možete li zamisliti dijete od 2, 3 godine koje roditelj dovede pred vrata i ono uđe u Vrtić a dočeka ga teta s maskom?

Uz to, u Tomislavgradu gotovo da nije bilo virusa korone, pa mislim da bi sva naša djeca moga ići u Vrtić kao i do sada. Dok čekamo dodatne mjere od odgovornih Vrtić će biti zatvoren. Napisala sam kako Vrtić počinje s radom 1. lipnja, 2020. godine, vjerujući kako će do tada svi ovi problemi i dvojbe biti razriješeni na zadovoljstvo i roditelja i njihove djece, ali i nas djelatnika Vrtića”, rekla je za Tomislavnews.com ravnateljica Dječjeg vrtića u Tomislavgradu Ljiljana Dilber.

www.tomislavnews.com