tomislavnews.com

Roško Polje Playtronic pobjednik malonogometnog turnira „Kralj Tomislav“

Četvrtu godinu za redom, pod organizacijom Udruge Duvnjaka Zagreb, u sportskom centru Supra Sport odigrao se malonogometni turnir „Kralj Tomislav“.

Kroz te godine turnir je stekao reputaciju jako kvalitetnog događaja, što je potvrđeno i ove godine nizom kvalitetnih i zanimljivih utakmica. Glavni organizator turnira sve četiri godine je član nadzornog odbora UDZ, Pere Markić.

U subotu, 25.05. održana je završnica malonogometnog turnira. Tokom dana odigravale su se utakmice koje je zaključila ekipa Roško Polje, pobjedom u zadnjoj finalnoj utakmici. Osim malog nogometa, također se igrao i turnir u beli. 

Revijalni dio započeo je oko 20:00 sati. Taj dio programa otvorili su naši Katarina i Stipe, koji su vodili program. Veliko nam je zadovoljstvo bilo ugostiti rado viđenog gosta na događajima UDZ, načelnika Općine Tomislavgrad, gdina Ivana Vukadina. Ovaj put, svojim dolaskom iz Tomislavgrada su nas počastili i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, gdin Petar Galić, te predsjednik općinskog vijeća TG, prof Mate Kelava. Gradonačelnik grada Zagreba, gdin Milan Bandić, također nas je posjetio te uputio par prigodnih riječi. Pozitivno iznenađen radom Udruge, obećao nam je novčanu pomoć za izradu narodnih nošnji.

Naime, udruga je u procesu pribavljanja novčanih sredstava za izradu narodnih nošnji, za nedavno osnovanu folklornu sekciju. Ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojim dobrovoljnim prilozima potpomognu tome projektu. 

Na spomenutom događaju, folklorna sekcija je imala premijerni nastup, koji je izmamio veliki pljesak prisutnih. 

Vođenji znanjem da naši Duvnjaci vole ¨zameziti¨ na ovakvim događajima, potrudili smo se da ih dočekaju meza, pita i uštipci, a također su se mogli počastiti i raznim pićem, po simboličnim cijenama. 

Potom je uslijedilo i svečano proglašenje pobjednika. Nagrade su osvojili: 

1.mjesto-ekipa Roško Polje Playtronic

2.mjesto-ekipa Gornji Brišnik Selidbe Marijo 

3.mjesto – ekipa Stridon Promet

4.mjesto – ekipa Dobrići

-kategorija ¨Fair Play¨ – Boćarski klub Krallj Tomislav

-kategorija ¨Najbolji igrač¨-Mijo Batarilo Ćerdić (Gornji Brišnik Selidbe Marijo)

-kategorija ¨Najbolji strijelac¨-Nenad Kelava( Roško Polje Playtronic)

-kategorija ¨Najbolji golman¨-Antonio Orlović (Roško Polje Playtronic)

-kategorija ¨Najstarije noge lige¨ – Marko Landeka.

U turniru u beli pobijedila je ekipa  Omolje (Vlado Krajinović i Marijan Šarić – Kiko).

Da bi atmosfera bila na nivou, pobrinuo se tamburaški sastav ¨Ranom zorom¨, koji nas je zabavljao do ranih jutarnjih sati. 

Ove godine također smo upriličili i bogatu tombolu. Među brojnim nagradama, valja izdvojiti bicikl, razne knjige, dres s potpisom igrača NK Dinamo, večeru… Veseli i raspjevni, družili smo se do dugo u noć, a djelić atmosfere možete vidjeti na priloženim fotografijama. 

{gallery}turnir-kralj-tomislav-udz2013{/gallery}

Naravno, sve ovo bi bilo nemoguće bez naših sponzora: Sin-trade d.o.o, Zvečevo d.d., Terramedia, Kappa šport d.o.o-Legea, Hotel Delminium, Piterija Tomislav, Otpremnik d.o.o, Općina Tomislavgrad, SC Supra sport, Majo-commerce d.o.o, Stridon promet, Dilamr d.o.o, Klub i Lounge Roko, Ivan Krstanović-Popo i Vodoskok d.d. Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći. 

Također pozivamo sve koji su u mogućnosti da potpomognu rad Udruge, kako bi se mogla i dalje širiti i povezivati Duvnjake u Zagrebu i šire. 

Anđela Krišto

www.tomislavnews.com