tomislavnews.com

SINOĆ u Mostaru održana ,,Večer Posavine u Hercegovini’’

U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2022. godine sinoć je održana manifestacija ,,Večer Posavine u Hercegovini’’ u prostorima ljetnikovca Radobolja u Mostaru.

Svečana večera okupila je približno 200 gostiju, među kojima je nazočio i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova HBŽ, Mario Lovrić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Božo Perić i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Gordana Nakić, te ostali predstavnici gospodarskog, kulturnog, društvenog i političkog života,

U ime suorganizatora ove tradicionalne večeri Vlade triju županija: Hercegbosanske Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke, nazočnima se obratio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg. Uz riječi dobrodošlice i zahvale naglasio je bit i smisao ovakvog susreta, osnaživanje jedinstva i zajedništva Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Na svečanoj večeri u ime domaćina Županije Posavske prigodno se obratio predsjednik, Đuro Topić ” koji je zahvalio svima na dolasku, te ga raduje činjenica kako manifestacija i nakon 2 godine nije pala u zaborav, nego je i dalje poveznica, mjesto susreta razgovora i dogovora između predstavnika gospodarskog, kulturnog, društvenog i političkog života.

„Večer je na tragu boljeg upoznavanja, zajedništva, suradnje i razmjene informacija, te iskustva u iznalaženju rješenja za probleme koje nam je donijela pandemija“, istaknuo je Topić, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com