TG Kultura/Zabava

Snimanje emisije “Lijepom našom” u Tomislavgradu

Emisija Lijepom našom iz Tomislavgrada će na Hrvatskoj televiziji biti emitirana u dva termina: 1. i 8.lipnja, 2013. godine

Obećanje koje je prošle godine tijekom boravka u Tomislavgradu u prigodi otkrivanja spomenika Duvanjskome gastarbajteru dao gospodin Branko Uvodić, urednik i voditelj poznatog HTV-ova serijala Lijepom našom, je ispunjeno. U Tomislavgradu će, naime, 22. svibnja u Gradskoj sportskoj dvorani u 20 sati započeti trosatno snimanje ove emisije.
U izjavi za Radio Tomislavgrad gospodin Uvodić je kazao da će u programu u većoj mjeri biti zastupljena duvanjska narodna baština, no prostor u emisiji će dobiti  i ostale općine Hercegbosanske županije.

Dodao je također da bi tijekom večeri trebale nastupiti i estradne zvijezde: Mate Bulić, Dražen Zečić, Joško Čagalj Jole, Željko Bebek, Jelena Rozga, jedna prvorazredna dalmatinska klapa i neki od najboljih hrvatskih tamburaša.
Poznato je da priprema jednog ovakvog glazbeno – scenskog spektakla iziskuje i značajna financijska sredstva. No, prema riječima gospodina Uvodića, 80 % svih troškova snimanja emisije Lijepom našom snosi Hrvatska televizija, tako da su troškovi koji će pasti na tomislavgradsku općinu u odnosu na dobit od promidžbe  grada, općine, te kulturne i tradicijske baštine ovoga kraja, skoro zanemarivi.

Za sada smo doznali da su članovi KUD Rudine iz Vidoša-Livno dobili poziv Branka Uvodića za sudjelovanjem na snimanju emisije Lijepom našom, a iz HKUD „Jabuka livada“ iz Brišnika, je informacija da je i ovaj KUD pozvan nastupiti s  3,5 minutnim programom na snimanju „Lijepom našom“ u Tomislavgradu.
Emisija Lijepom našom iz Tomislavgrada će na Hrvatskoj televiziji biti emitirana u dva termina: 1. i 8.lipnja.
Marija Letica/RTG/TN