tomislavnews.com

STIŽE FOTOGRAFIJA na naš e-mail i poruka kako ima nešto dobro i u izolaciji!

copyright@tomislavnews.com

Naš suradnik posla nam fotografiju kruha ispod sača ispod koje piše: “Ima nešto dobro i u izolaciji, domaća hrana svaki dan, a i kruh ispod sača, dobar k’o dobar dan!

Naoči kruh stvarno izgleda lijepo, razabran i dobro pečen, nije blijed, nije izgorio, baš kakav treba biti kruh ispod sača u dobre domaćice. A vjerujemo da je i “na miru” slan, jer jedna je vrijedna domaćica, u jednoj prigodi pred goste iznijela naizgled lijep kruh ispod sača, ali kad su ga zagrizli, eh – trud uzalud!

Na suradnik može biti sretan što ima vrijednu suprugu/domaćicu i zagangat:

“Što se danas naprokida kruva, što ga moja mila draga skuva,oj…!”

Na ovo bi legendarni Milošev Rodijak Ćipa dodao:”Ženo, šćeta  ga je načimat na obični dan, dobro bi ga bilo stavit u duboki, pa izvadit za Božićni ručak, ko zna kad će ti više ovako dobar ispast?!” (Petar Miloš: Legende o Rodijaku Ćipi)

A jedan ‘vamo je, opet, toliko hvalio svoju ženu (jer su svi u selu znali da ne zna “ucilo kumpire skuvat”) kao vještu kuvaricu, riječima: “Ma kakav moja R. kruv skuva i ispeče pod sačom grijota ga je nama običnim smrtnicima ist. To triba dok je još vruć strpat u vriću i pravac u Rim, u Vatikan i stvait na stol Svetom Ocu Papi, počastit ga!”

“E, baš bi se počastio!”, dodali bi oni što bi slušali, ali zaljubljenik u svoju  ženu to bi shvatio ozbiljno, haha

www.tomislavnews.com