tomislavnews.com

Štrajk u Tvornici kabela u Tomislavgradu i dalje traje!

I jutros(ponedjeljak) su svi radnici Tvornice kabela u Tomislavgradu  došli u krug Tvornice i nastavili sa štrajkom.

Štrajk koji su u petak započeli radnici Tvornice kabela u Tomislavgradu i dalje traje. Jutros su pred Tvornicu došli svi radnici tvornice odlučni ustrajati u svojim zahtjevima prema Upravi i vlasniku Tvornice. Podsjetimo: zahtjevi radniku svode se , ukratko, na vraćanje nepravedno otpuštenih radnika na posao, na zakonito obračunavanje plaća i na normalne uvjete za rad, bez pritiska i prijetnjama otkazom za najmanju pogrešku.
Budući  je u Tomislavgradu jutros hladno i pada snijeg, štrajkaši su se dogovorili da pred Tvornicom ostanu samo oni radnici koji, po rasporedu, trebaju raditi u prvoj smjeni, a zamijenit će ih radnici iz druge smjene, pa ove oni iz treće, kako se svi radnici ne bi smrzavali pred Tvornicom, doznali smo ovo jutros u Samostalnom sindikatu Tvornice kabela.
Odmah jutros radnici su tražili razgovor ili očitovanje direktora ili vlasnika tvornice, no, po riječima sindikalista, direktor im je poručio da ne želi razgovarati dok sud ne odradi svoj posao, misleći, vjerojatno, da sud odluči je li štrajk legalan, kažu u sindikatu.
Strojevi u pogonima još uvijek miruju, ali su nam štrajkaši rekli kako svu robu(sirovine) koja stiže Tvornicu uredno istovaraju i zaprimaju, što će činiti i ubuduće, jer im je u interesu da Tvornica, da pogoni, počne proizvoditi. No, napominju da roba može u Tvornicu, ali za sada ne može iz nje!
-Nikako ne razumijemo tvrdoglavost direktora i uprava, ali i mi ćemo biti uporni. Žalosno je da se sve događa zbog nedostatka dijaloga, ali i zbog neobjektivnosti  jednog čovjeka, koji je sebi dao za pravo da, bez ikakvih kriterija, ili po osobnim, nama ne razumljivim kriterijima sviđanja i ne sviđanja, podobnosti, osobne osvete…pravi spiskove ljudi za otkaz?! Nažalost, direktor je prihvatio te njegove spiskove, a ispaštaju svi radnici, njihove obitelji, općina-kažu u Samostalnom sindikatu Tvornice kabela.
Mi smo direktora molili da se očituje, uputi priopćenje, ali još uvijek čekamo?

Tekst i foto: www.tomislavnews.com