TG Zanimljivosti

STRAŠNO: Pogledajte fotografije derutne sportske dvorane Osnovne škole u Tomislavgradu!

Na naš email stigle su fotografije snimljene u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Uz fotografije je stigao i poziv U POMOĆ!

Na naš e-mail stigle su fotografije snimljene u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Uz fotografije je stigao i poziv U POMOĆ!

Sudeći prema fotografijama, školska sportska dvorana je u jadnom stanju: vlaga po zidovima, krov prokišnjava, parket podignut, svlačionice ne upotrebljive, tuševi također. Očito je da dvorana u ovakvom stanju predstavlja veliku opasnost za oko 1500 djece koja idu u ovu školu i, vjerojatno, najveći broj njih koristi ovu dvoranu za satove tjelesne kulture. Kako je profesorima raditi s djecom u ovakvoj dvorani, to samo oni znaju! 

I, dakako, znaju to i učenici, koji ne mogu opušteno ni hodati po ovakvom parketu, hodniku, svlačionici, a kamo li se unijeti u igru! Zato, evo, u ime onih koji su nam poslali fotografije s namjerom animirati javnost i odgovorne da obnove zidove, parkete, svlačionice, tuševe, prozore, vrata… molimo i apeliramo: spasite od propadanja ovu dvoranu, sačuvajte djecu od opasnosti koja ih svakodnevno može zaskočiti!

Možda ima neko brže i praktičnije rješenje, ali evo, mi predlažemo Upravi škole ili nadležnima u Županiji i Općini da apliciraju za sredstva Vlade Republike Hrvatske za obnovu  dvorane u središnjoj osnovnoj školi u Tomislavgradu. Možda ne trebaju praviti veliki projekt, niti pisati dugo obrazloženje, samo neka prilože, uz aplikaciju, ove fotografije.

{gallery}skolska-dvorana-tg{/gallery}

www.tomislavnews.com