TG Vijesti

SVETKOVINA svetih Petra i Pavla, svečano misno slavlje u Mesihovini

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je svetkovina svetih Petra i Pavla. Sveti Petar jedan je od dvanaest apostola i prvi papa, a Sveti Pavao teolog  i mučenik koji je napisao više poslanica u Novom zavjetu.

U Duvanjskom dekanatu svečano misno slavlje služi se u Područnoj crkvi u Mesihovini-Župa Seonica, pa vjerujemo da će mnogi krenuti put Mesihovine. Molitvica u duvanjskom kraju svetom Petru i Pavlu: Sveti Petre i Pavle, smeti zmije i đavle, ne daj zmiji slisti, ni đavlu obisti…

A ima i jedna prigodna ganga:”Sveti petre u tebe su ključi, dušu moju Bogu preporuči!”

SVIM PETRIMA I PETRAMA, PERICAMA, PETRICIJAMA, PAVLIMA, PAVIMA, PAVICAMA…ČESTITAMO IMENDAN I NEKA IH ČUVA NJIHOV NEBESKI IMENJAK!

MOLITVA SV. PETRU ZA USTRAJNOST U VJERI

Blaženi sveti Petre! Tebe je Isus zbog tvoje žive i velikodušne vjere, te duboke, iskrene poniznosti i oduševljene ljubavi odlikovao posebnim znakovima svoje naklonosti i prvenstvom nad svim apostolima, i predao ti vrhovništvo nad čitavom Crkvom, kojoj si ti postao temeljna stijena. Izmoli mi milost žive vjere i jakost da se nikada ne postidim tu vjeru javno ispovijedati, već da budem spreman i trpljenjem zasvjedočiti Spasitelju svoju vjernost. Isprosi mi sinovsku odanost svetoj Majci Crkvi, iskrenu besprijekornu vjernost Svetom Ocu, koji je nasljednik tvoje vjere i tvoje vrhovne vlasti, i vidljiva glava Katoličke crkve. Daj, da poslušno i ponizno slušamo sve njezine pouke i savjete, te izvršimo sve njezine zapovijedi, da bismo tako uzmogli uživati na zemlji mir i sigurnost, a u nebu zadobiti vječnu sreću. Amen. Ti si Petar – Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju. I vrata paklena neće je nadvladati.(Book.hr)

www.tomislavnews.com