tomislavnews.com

SVEUČILIŠTE U MOSTARU MATURANTIMA ĆE PREDSTAVITI STUDIJE PREKO DRUŠTVENIH MREŽA

Dr. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja SUM-a maturantima  će studije predstaviti preko društvenih mreža, aplikacija za mobitele i virtualnom šetnjom

 

„Sveučilište u Mostaru (SUM) će se ove godine uz klasične smotre predstavit studentima suvremenim načinom komuniciranja prilagođenim za maturante. Kampanja će se u najznačajnijoj mjeri provesti preko društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter. Cijeli sadržaj bit će ponuđen i preko aplikacija za mobitele i putem virtualne smotre“, kazala je u intervjuu za Večernji list pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazić.

Dr. Kazazić je budućim studentima poručila da pri upisu razmisle o vlastitim afinitetima, kvaliteti studija, tržištu rada, troškovima studiranja te da ostanu vjerni sebi i svojim željama.

Kao prednosti Sveučilišta u Mostaru navela je dugu tradiciju. „Tu je i rješenje o institucionalnoj akreditaciji i upisu u Državni registar visokoškolskih ustanova u BiH, zatim pozitivno izvješće o reakreditaciji od Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske, a koju je provelo 17 međunarodnih stručnjaka iz sedam zemalja. SUM nudi brojne i raznovrsne studijske programe na sva tri ciklusa obrazovanja. Ima visoku razinu kompetencija nastavnika. Nudi znanje, uvest će studente u svijet znanosti, steći će potrebne vještine za tržište rada, te osigurava studentsku mobilnost u brojne zemlje“, navela je dr. Kazazić.

Sveučilište u Mostaru ima deset fakulteta i jednu akademiju te stotine različitih studijskih programa, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

www.tomislavnews.com