tomislavnews.com

TOMISLAV VRDOLJAK, konzul RH u Livnu: Konzularnih dana u Tomislavgradu i drugim općinama HBŽ neće biti do kraja godine!

U programima kandidata na izbornim listama, i načelnika i vijećnika Tomislavgrada, ponadali smo se da će, umjesto “kula  u oblacima”,. biti konkretnih rješenja životnih problema žitelja Tomislavgrada, ali…Jedan od njih je, iako ne najvažniji, ne održavanje konzularnih dana jednom mjesečno u Tomislavgradu (svakog prvog ponedjeljka u mjesecu), već sedam mjeseci, pa žitelji Tomislavgrada za usluge konzulata trebaju putovati u Livno ili Imotski. Ponadali smo se da je o tom problemu bilo govora prigodom nedavnog posjeta izaslanstva Tomislavgrada  MVEP RH, odnosno razgovora s ministrom Gordanom Radmanom Grlićem, ali bile su neke druge, za Tomislavgrad manje važne, teme.

O ostalim životnim problemima, a koji, nažalost, ne nađoše mjesta, ili mi nismo uočili, na izbornim programima kandidata i stranaka u Tomislavgradu, povremeno ćemo, do izbora  pisati, sada objavljujemo odgovor  gospodine Tomislava Vrdoljaka, konzula RH u konzulatu u Livno, na upit našega portala TN o konzularnim danima.

 “Početkom pandemije u ožujku 2020., a u skladu s naputcima MVEP-a RH prekinuli smo sa održavanjem konzularnih dana u Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji i uputama iz našeg ministarstva mišljenja smo da do kraja ove godine sigurno nećemo moći početi ponovo odlaziti na konzularne dane u navedene gradove i općine na području HBŽ.

Dakle, nije ukinut već se konzularni dani ne održavaju do daljnjega. Također tako je na području cijele BiH koje pokrivaju ostala diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Hrvatske.

Iskreno se nadamo da će se ova situacija uskoro promijeniti na bolje ta da ćemo nastaviti sa održavanjem konzularnih dana kao i prije pandemije”.

Svima želimo svako dobro!
Lijep pozdrav,

Tomislav Vrdoljak, konzul

www.tomislavnews.com