HBŽ Vijesti

U HERCEGBOSANSKOJ ŽUPANIJI devet osoba pozitivnih na COVID 19

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U Hercegbosanskoj županiji u posljednjih 24 sata evidentirana su dva nova slučaj zaraze koronavirusom i to iz Livna, potvrdila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Diana Mamić.

Kako je istakla ravnateljica ,trenutno je devet osoba pozitivnih na COVID 19 od čega je po četvero u Drvaru i Livnu i jedan slučaj zaraze je evidentiran u Tomislavgradu.

Ravnateljica je na objavljeni podatak Federalnog zavoda za javno zdravstvo gdje stoji osam slučajeva zaraze na COVID 19 u HBŽ pojasnila da je upravo taj deveti zaraženi testiran u Splitu, ali se nalazi u Livnu u izolaciji.

Što se tiče zdravstvenog stanja zaraženih osoba ravnateljica Mamić je istaknula da je kod svih uglavnom dijagnosticirana lakša klinička slika sa blagim simptomima i da se svi nalazi u svojim kućama u izolaciji.

Od pojave korona virusa do danas na prostoru HBŽ ukupno je urađeno 820 testa gdje je potvrđen 50 pozitivan slučaj od čega se 39 osoba vode izliječenim dok su dvije osobe u ranijem periodu sa prostora Hercegbosanske županije preminule od virusa COVID 19.

www.tomislavnews.com