tomislavnews.com

U PEĆINI-BUKOVIČKOJ KATEDRALI danas je služeno svečano misno slavlje

Po iznimno visokoj temperaturi za duvanjsko podneblje, danas je, po dvadesetdeveti put, služeno misno slavlje u Pećini, u duvanjskoj Župi Bukovica

Unatoč vrućini, ali i tomu što se danas u mnogim duvanjskim selima upriličuju slavlja, fešte, na svečano misno slavlje u Pećini, koju mnogi zovu, ne bez razloga, i Bukovičkom katedralom, okupili su se brojni vjernici, većina njih pristiglih u zavičaj iz inozemstva na ljetni odmor.
Svečano misno slavlje, uz koncelebraciju pet svećenika, predvodio je fra Miljenko Mika Stojić, hercegovački franjevac, jedan od dušobrižnika za Hrvate katolike u Švicarskoj. Fra Miljenko je u svojoj propovijedi govorio protiv srdžbe i ljutnje, o opraštanju jednih drugima, o ljubavi u kojoj treba živjeti, jer Krist je ljubio sve ljude, pa nam to treba biti putokaz u životu.

Na kraju misnog slavlja, a kako je to običaj od prve svete mise održane, obnovljene, na ovomu mjestu 1995. godine, svećenik je blagoslovio vozila i zazvao Božju pomoć na sve vozače, kako bi sretno došli do svog cilja.
Svečano misno slavlje u Bukovičkoj katedrali uveličao je svojim skladnim pjevanjem Župni zbor iz Bukovice i Zbor iz Brišnika.

www.tomislavnews.com