tomislavnews.com

U sezoni požara Šumarija Tomislavgrad uvela stalna dežurstva

Formirane su osmatračko – interventne grupe, kojima je zadaća otkrivanje požara i što brža intervencija , obavješćivanje  vatrogasnog društva i policije  o mjestu nastanka požara

Dolaskom ljeta i visokih  temperatura, skidanjem ljetine ,paljenje korova i slame, dolazi do  otvorenih požara  koji mogu prijeći u šumske požare, a što prouzrokuje velike materijalne štete i ugrožava živote ljudi. Kako bi se požari na vrijeme otkrili i što prije  lokalizirali  i ugasili, Šumarija Tomislavgrad uvela je stalna dežurstva.
Formirane su osmatračko – interventne grupe, kojima je zadaća otkrivanje požara i što brža intervencija , obavješćivanje  vatrogasnog društva i policije  o mjestu nastanka požara. U slučaju da interventna grupa, zajedno s vatrogasnim društvom, nije u mogućnosti sama ugasiti požar, uzbunjuju nadležnog revirnika koji podiže  sve raspoloživo ljudstvo i tehniku, priopćili su u Šumariji Tomislavgrad.

Zadaća osmatračko -interventne grupe je obavijestiti policiju i vatrogasce i o požarima, a koji nisu na šumskom zemljištu.
Osmatračko- interventna grupa na raspolaganju ima vozilo s cisternom od 250 l, naprtnjače za gašenje požara i dalekozor.

Popis osmatračko – interventnih grupa poslan je svim zainteresiranim institucijama i udrugama, kao i brojevi mobitela, kako bi mogli komunicirati i sami biti obaviješteni o požarima, koje oni, eventualno, nemaju u svom vidokrugu, priopćuju iz Šumarije Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Foto: ilustracija