tomislavnews.com

U SJEĆANJE: Ivan Krajinović – Ićo ( rođen 1966. u Omolju,TG- poginuo 1991. u Vukovaru)

Ovih dana je Vukovar glavni grad Hrvatske, kao što je bio u studenom 1991. godine. Prije 27 godina. Tada su molitve išle prema Vukovaru kao i danas!
Danas je i puno Hrvata iz svih krajeva Hrvatske krenulo prema gradu heroju, a ja bih rekao gradu heroja! Krenulo je i puno Duvnjaka odati počast žrtvama.
Ali i prije 27 godina jedan je Duvnjak kao dragovoljac HOS- a branio taj lijepi grad. O tom Duvnjaku se tako malo piše kod nas,  a svake godine barem ovih dana bi se trebalo spomenuti njegovo ime, da se nikad ne zaboravi, baš nikad.
Ime tog heroja je Ivan Krajinović-Ićo. Ićo je rođen 14.10.1966. godine kao najstarije dijete Mare i Luke Krajinovića. U Omolju je živio do svršetka četvrtog razreda osnovne škole nakon čega se seli u Repušnicu gdje živi i radi do početka agresije na Hrvatsku. Odmah se uključuje u postrojbu HOS-a i sa 58 svojih suboraca odlazi braniti Vukovar. Po dolasku je raspoređen na najtežu crtu obrane, Sajmište. Tu se pokazao, istaknuo kao pravi ratnik, čovjek velikog srca i prijatelj. Njegovi suborci imaju samo riječi hvale za njega, u svakom smislu. Gdje je god trebalo Ićo je išao. U pauzama između napada je sa svojim prijateljima razgovarao o planovima kad izađe, o svadbi sa svojom Marijom. Ali nažalost Ićo izlazak iz Vukovara nije doživio, život je završio na Ovčari. Od 58 pripadnika HOS-a njih 25 je nestalo ili ubijeno, a među njima je bio i Duvnjak, Omoljanin i prije svega hrabri i dobri čovjek Ićo!
Neka bude na ponos cijelom hrvatskom narodu, duvanjskom kraju i svome Omolju.
Neka se nikad ne zaboravi heroj Domovinskog rata Ivan Krajinović-Ićo!

www.tomislavnews.com/ Piše: Filip Bartulić/Foto: FB