tomislavnews.com

U ŠUMARIJI Tomislavgrad održan radni sastanak s predstavnicima Biciklističkog kluba Tomislavgrad

U šumariji Tomislavgrad održan radni sastanak s predstavnicima Biciklističkog kluba Tomislavgrad.

U prostorijama Šumarije Tomislavgrad u petak je, 13. rujna, 2024. godine održan radni sastanak s predstavnicima Biciklističkog kluba Tomislavgrad.
Sastanku su ispred BK TG, prisustvovali Joško Zvonar i Jozo Čamber.
Tema sastanka bila je pažnja i uređivanje biciklističkih i pješačkih staza u šumi tijekom sječe i izvoza drvnih sortimenata.
Iz Biciklističkog kluba su zamolili djelatnike Šumarije TG da upozore izvođače koji sijeku i izvoze šumu da pripaze na staze koje koriste rekreativci, da grane odlažu dalje od staza, da bi staze konstantno bile prohodne.
Upravitelj Šumarije Tomislavgrad Krešimir Jurič je usvojio ovaj prijedlog, te je predložio predstavnicima BK TG da u GPS-u snime staze koje oni koriste i da dostave snimljene trase u prostorije Šumarije TG, pa će biti generirane u izvedbene projekte biotehničkih mjera u reviru Kologaj-Tušnica.
Dogovoren je još jedan ovakav sastanak početkom sljedeće godine kada će Šumarija Tomislavgrad imati trogodišnji plan pošumljavanja i izgradnje šumskih putova, pa će biti pozvani predstavnici svih interesnih skupina da dadnu svoje prijedloge i primjedbe.

Glasnogovornik Šumarije TG
Marko Zorić

www.tomislavnews.com