HB ZupanijaTG Politika

U ZGRADI Vlade HBŽ danas upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za studente s područja HBŽ

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za studente s područja Hercegbosanske županije.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa, Novosti
Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Ante Tadić danas je nakon provedene natječajne procedure potpisao ugovore sa studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Dodijeljeno je ukupno 25 stipendija u akademskoj 2023./2024. godini, u mjesečnom iznosu od 200,00 konvertibilnih maraka raspoređenih u deset jednakih mjesečnih rata u sljedećim kategorijama : uspješni studenti koji su prvi put upisali prvu godinu studija 5 stipendija, uspješni studenti 8 stipendija, studenti slabijeg imovnog stanja 8 stipendija, studenti bez oba roditelj i studenti 100% invalidi 4 stipendije.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Tadić studentima je poželio uspješan nastavak studija i ostvarenje ciljeva u struci u nadi da će dobivene stipendije na neki način biti motivacija da nastave napredovati, te dodao kako će Vlada Hercegbosanske županije i resorno ministarstvo u budućem razdoblju iznos za ovu namjenu dodatno povećati kako bi se pružila podrška mladim ljudima u njihovom školovanju.

Resorno ministarstvo već godinama stipendira studente s područja županije a ove godine iznos stipendije je uvećan i sad iznosi 200 KM mjesečno. Od ove godine u Pravilniku o načinu i uvjetima dodjeljivanja stipendija navedeno je da ukoliko stipendisti redovito i uspješno upišu sljedeću akademsku godinu resorno ministarstvo nastavit će ih stipendirati što im je dodatni motiv i poticaj u školovanju, priopćeno je iz Vlade HBŽ.
www.tomislavnews.com