tomislavnews.com

Upravi za inspekcijske poslove nedostaju kadrovi

Sa poslovima koje je Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije (HBŽ) odradila u 2012.godini izuzetno sam zadovoljan s obzirom na kapacitet kadrova kojim raspolažem, kazao je za Fenu ravnatelj županijske Uprave za inspekcijske poslove Dubravko Kovačević.

Prema njegovim riječima, u Upravi za inspekcijske poslove HBŽ-a trenutno radi 17 inspektora od 36 predviđenih, što je 50 posto od ukupnog predviđenog kapaciteta .

“Trenutno Upravi nedostaju inspektori za zaštitu na radu,farmaceutski, zdravstveni, sanitarni, vodoprivredni i poljoprivredni“, kazao je Kovačević.

Iako su im ove godine odobrena sredstva za upošljavanje novih kadrova Kovačević  ističe trenutni   problem u Zakonu o državnoj službi koji nije donesen na području ove županije te su im u tom slučaju ruke vezane.

“Imamo sredstva a ne znamo kako da ih upotrijebimo“, kazao je ravnatelj Kovačević obrazlažući da u implementaciji tih odobrenih sredstava nema pravne norme da se popune kadrovima koji im nedostaju.

Vezano za županijski Zakon o državnoj službi ravnatelj naglašava da su oni pri Upravi najviše oštećeni njegovim nedonošenjem, dok s druge strane federalni zakon nema više nadležnosti nad županijskim tijelima.

Fena