tomislavnews.com

USKORO knjiga Jure Šimića: Duvanjska djeca – Zagrebački starci

Knjiga Jure Šimića, Duvanjska djeca – Zagrebački starci, u tisku.
U knjizi budućeg čitatelja knjige: Duvanjska djeca – Zagrebački starci, vodim slikom, pjesmom i pričom kroz živote Duvanjske djece i kroz lijepi duvanjski kraj pa sve do zagrebačkih staračkih dana.
Slike sam birao očima, gledajući ih prenosio u knjigu….
Pjesme sam pisao dušom i srcem o svom rodnom Galečiću, svojoj mami, sv. Anti Šuičkom, Duvanjskom kraju i Hrvatskoj Domovini…..
Priče sam pisao razumom o duvanjskoj djeci koja dolaze u Zagreb studirati, raditi, živjeti i stariti….., u tome i takvom življenju se upoznavati i družiti i u tome i takvom druženju stariti i opet se družiti….
Tko su ta i takva Duvanjska djeca – Zagrebački starci…saznat će te iz knjige.


To nisu medijski eksponirani, “ugledni, poznati i priznati” Duvnjaci i njihovi prijatelji….. to su anonimna, manje poznata, medijski ne interesantna Duvanjska djeca koja su se upoznavala studiranjem, radom i druženjem u Zagrebu, a sada u Zagrebu žive život Zagrebačkih staraca.
Korice knjige je osmislio i naslikao umjetnik Ivan Matanić. Na slici su tri znamenitosti Duvanjskog kraja: Bazilika sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu, Karmel sv. Ilije u Zidinama na obali Buškog jezera i Šuički most ( rimski most ) na rijeci Šuici u Šuičkom polju. Zadnja korica knjige ja slika Duvanjske djece – Zagrebačkih staraca ispred Zagrebačke katedrale, najavljujući svoju knjigu piše Jure Šimić.

www.tomislavnews.com