HB Zupanijaobavijsti

UZ POČETAK NASTAVA U HBŽ: Prometno-preventivna akcija “Sigurno do škole”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Dana,2.09.2024. godine na području Hercegbosanske županije u svim školama započinje nova školska godina, a s nastavom započinje i nova generacija djece ( učenici prvih razreda osnovne škole ).

Imajući u vidu da su djeca najugroženiji sudionici u prometu, posebno djeca koja tek polaze u školu i učenici nižih razreda ( u prvih sedam mjeseci 2024. godine na području Hercegbosanske županije petero djece do 14 godina zadobilo je tjelesne ozljede u prometu) PU-e i PP-e će tijekom mjeseca rujna 2024. godine provoditi prometno-preventivnu akciju “Sigurno do škole“ u neposrednoj blizini škola u vrijeme dolaska učenika nižih razreda na nastavu, kao i u vrijeme odlaska s nastave, te poduzimati preventivno-represivne mjere protiv vozača koji ne poštuju prometna pravila i propise.

Također, u dogovoru s ravnateljima škola organizirat će se predavanje učenicima na temu „Sigurnosti u prometu“ ( uz korištenje video i drugih materijala ) kao i uključivanje u provođenje prometno-preventivnih akcija auto-klubova na tu temu, priopćeno je iz MUP HBŽ.
www.tomislavnews.comFoto: Roda.hr