TG Vijesti

VIDEO : ČESTITAMO DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Središnja proslava Dana pobjde i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će danas u kraljevskom gradu Kninu, a donosimo kratko podsjećanje na slavne dane

 

4. kolovoza – Specijalna policija MUP-a RH krenula je s vrhova Velebita. Na početne položaje snage su uvedene tajno (pješice), sa svom logistikom, što govori o visokom stupnju organizacije, izdržljivosti i stege.

5. kolovoza – Oslobađanje Knina bilo je glavni događaj tijekom cijele operacije. U Knin je oko 11 sati uz minimalne gubitke prva ušla 7. gardijska brigada, koja je djelovala paralelno s 4. gardijskom brigadom HV-a.

VICE VUKOV: “TVOJA ZEMLJA”

6. kolovoza – Predsjednik Tuđman posjetio Knin. Njegov dolazak u središte srpske pobune simbolički je označio politički kraj srpske paradržave u Hrvatskoj i početak uspostave suvereniteta Republike Hrvatske.

7. kolovoza – Ujutro 7. kolovoza 21. kordunski korpus SVK najavio predaju. No bio je to manevar pa je general Stipetić zapovjedio nastavak napada. Korpus se predao 8. kolovoza, a oružje i opremu položio je 9. kolovoza.

TN/VL/ Foto : Hrvoje Jelavić