Naši u svijetuTG Politika

VIDEO ČESTITKA : HRVATSKI SABOR izabrao nove zamjenice/zamjenike pučke pravobraniteljice, među njima jednu je rodila majka Duvanjka, iz Stipanića!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Naš Portal TN uvijek “namiriše” one krvi duvanjske, pa doznajemo da je majka novoizabrane zamjenice pučke pravobraniteljice Tatjane (Tanje) Vlašić  Iva Pleić, rođena u duvanjskom selu Stipanići, a otac iz Sovića-Grude,  Mladen Vlašić.
Na plenarnoj sjednici održanoj 15. srpnja 2021. Hrvatski sabor izabrao je Dijanu Kesonju, Sašu Rajića i Tatjanu Vlašić na dužnost zamjenica/zamjenika pučke pravobraniteljice u trajanju od osam godina.

Dijana Kesonja nakon završenog Pravnog fakulteta u Rijeci svoju karijeru započinje kao odvjetnica 2003. godine, a od 2014. radi kao savjetnica pučke pravobraniteljice za pravne poslove i stratešku litigaciju u Službi za suzbijanje diskriminacije u Područnom uredu u Rijeci. U dosadašnjoj karijeri specijalizirala se u području suzbijanja diskriminacije, posebno u području rada i zapošljavanja, zaštite prijavitelja nepravilnosti te govora mržnje.

Saša Rajić na dužnost zamjenika pučke pravobraniteljice dolazi s mjesta upravitelja Zatvorske bolnice u Zagrebu, a u više od 30 godina dugoj karijeri radio je na mnogim pozicijama unutar Ministarstva pravosuđa i uprave, zatvorskog sustava, kao i sustava probacije i podrške žrtvama i svjedocima. Diplomirao je i doktorirao na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, specijaliziravši se u području prevencije nasilja u zatvorskom sustavu.

Tatjana Vlašić nakon završenog Filozofskog fakulteta u Zagrebu, karijeru u području ljudskih prava započinje 2008. kao savjetnica, a zatim i pomoćnica ravnatelja u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, a od 2015. radi kao savjetnica u Uredu pučke pravobraniteljice gdje je vodila niz domaćih i međunarodnih projekata, istraživanja, edukacija, suradnji, kampanja i konferencija vezanih uz zaštitu ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije.

Prema Zakonu o pučkom pravobranitelju, pučka pravobraniteljica ima najmanje tri zamjenika, a novi dužnosnici izabrani su na prijedlog pučke pravobraniteljice Hrvatskom saboru, i to na temelju javnog poziva, piše https://www.ombudsman.hr

Malo više iz Životopisa Tanje Vlašić
Tatjana Vlašić rođena je 12.1.1978. godine u Zagrebu gdje je 2003. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu. Na Sveučilištima u Sarajevu i Bologni magistrirala je u području demokracije i ljudskih prava, a kao dobitnica Fulbrightove stipendije specijalizirala se i na Sveučilištu Berkley vezano za istraživanja anti-diskriminacijske politike.

Od 2008. radi kao savjetnica, a zatim i pomoćnica ravnatelja u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH. Od 2015. zaposlena je kao savjetnica u Uredu pučke pravobraniteljice gdje je vodila niz domaćih i međunarodnih projekata, istraživanja, edukacija, suradnji, kampanja i konferencija vezanih uz zaštitu ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije.

U svom radu se istaknula u području suradnje s ključnim međunarodnim dionicima poput UN-a, UNHCR-a, Vijeća Europe i OESS-a/ODIHR-a, kao i nacionalna časnica za vezu ispred Vlade RH vezano za suradnju s Agencijom EU za temeljna prava (FRA). Bila je i trenerica Državne škole za javnu upravu u području anti-diskriminacije i ustavne zaštite ljudskih prava, a vodila je i posljednji proces akreditacije Ureda pučke pravobraniteljice 2019. koji je prema Pariškim principima u tri navrata (2008., 2013. i 2019.) postao nositelj najvišeg statusa A.

www.tomislavnews.com/ombudsman.hr