TG Čestitke

VIDEO/FOTO ČESTITKA: Svim majkama svijeta sretan Majčin dan! Molitva za majku

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Majčin dan se obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju i blagdan je majki i majčinstva.
Slavi se druge nedjelje u svibnju, iako je službeni Majčin dan 12. svibnja u spomen na Annu Marie Jarvis, koja je 12. svibnja 1907. godine u Graftonu svojom gestom “odredila” kojeg datuma je Majčin dan. Ona je nakon druge godišnjice smrti majke, osnovala Memorial Mothers Day Meeting na kojem je  u crkvi ženama dijelila 500 bijelih karanfila. Tom je gestom željela pokazati svoju ljubav prema preminuloj majci.

Inicirala je osnivanje službenog praznika u čast majki i zapisala za budućnost kojeg datuma je Majčin dan, što su mnoge zemlje kasnije i prihvatile.

Na Majčin dan majke i bake uglavnom se darivaju cvijećem, uz poljubac zahvalnosti, ružom, cvijetom ljubavi i sreće.

Za sve postoji jedinica mjere, sve se može izmjeriti, izbrojiti, osim majčine ljubavi, ona je nemjerljiva i prostom oko nevidljiva, bez granica i određenog vremena trajanja.

Kad kažeš MAJKA, puna su usta, riječ majka uvijek preko usana prolazi sa smiješkom, riječ je to koju prvu izgovorimo, a kada god nam je u životu lijepo, ali i teško, reći ćemo: “Majko moja mila”, ili “Gospe moja mila”, zazivajući svoju majku ili Majku nebesku, nakon toga nam bude ljepše i lakše. Često možemo čuti kako u svakoga na zemlji može nestati  ljubavi i milosrđa, osim u majke, a i djeca i majke svakodnevno svjedoče tomu.

Drage majke, sretan vam vaš blagdan i provedite ga u ljubavi, miru, u zagrljaju svoje djece, a djeca neka ga provedu u majčinom zagrljaju, u toplom krilo, tko ima sreću i milost da mu je majka živa, a oni čije su majke preminule oživiti ljubav i sjećanje na njih, sjetiti ih se molitvom.

Uz ovaj lijepi VIDEO URADAK!

Molitva za majku

Gospodine, odredio si da čovjek dolazi na svijet po svojim roditeljima. Oni su mi dali život, odgajali me, hranili i odijevali. Potičeš me da im za to uzvratim svojom ljubavlju. Zahvaljujem ti danas osobito za svoju majku. Blagoslovi je i nagradi za svaki pripravljeni zalogaj i odijelo, za svaku riječ koju me naučila, za svaku žrtvu, za sve. U moje srce udahni iskrenu ljubav i pravo poštovanje prema mojoj majci, da bih joj na taj način pokazao zahvalnost za sve što je za me učinila. Našem narodu daj mnogo velikodušnih, odgovornih i svetih majki, koje će biti svjesne da sudbina našega naroda počiva u njihovim rukama, pa će zato postojano moliti potrebnu snagu kako bi u Božjem strahu kršćanski mogle odgojiti svoju djecu, koja će biti Bogu vjerna i savjesno vršiti svoje dužnosti. Amen.(HKM)

www.tomislavnews.com/Foto i video: Filip B.