TG Vijesti

VIDEO/DANAS je blagdan Velike Gospe-Gospojina, blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Blagdan je Velike Gospe – Gospojina, dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. U Duvanjskom dekanatu posebno svečano Velika Gospa se proslavlja u Župi Seonica i Župi Prisoje, a duvanjski vjernički puk, osim na ova dva hodočašća, rado hodočasti i Gospi Sinjskoj u Sinj, u RH.

U Župi Seonica u pripremi proslave Blagdana Velike Gospe služene su mise devetnice, danas, na Gospojinu, proslava počinje u 8 sati jutarnjom svetom misom.

U 11 sati je procesija s euharistijskim slavljem, koje predvodi i propovijeda  fra Ante Bekavac, profesor teologije u Zagrebu, rođen u duvanjskom selu Mrkodolu.

TOMISLAV IVČIĆ: ZDRAVO DJEVO SVIH MILOSTI PUNA

TOMISLAV IVČIĆ: ZDRAVO DJEVO SVIH MILOSTI PUNAPoslušajte odličnu pjesmu, pogledajte prigodan video! F.

Posted by TomislavNews.com on Thursday, August 15, 2019

Nakon misnog slavlja uslijedit će, po običaju, pučko slavlje i odlazak kod rodbine i prijatelja na užinu, na tjelesnu okrjepu.

U duvanjskoj Župi Prisoje danas, na Blagdan Velike Gospe svečanost će početi procesijom i svetom misom, koju će  predvoditi i propovijedati mladomisnik Mostarsko-duvanjske biskupije don Mate Pehar. Misno slavlje svojom pjesmom uveličat će misnim pjevanjem Veliki mješoviti zbor Regina Coeli iz Prisoja.

Nakon misnog slavlja uslijedit će, po tradiciji, pučko slavlje i odlazak kod rodbine i prijatelja na užinu, na tjelesnu okrjepu. Može i u vlastitoj režiji, jer će se miris janjećeg pečenja proširiti cijelim buškoblatskim krajem. A zaorit će se i gromoglasna muška ganga, kako je to običaj na Gospojinu.

A svim hodočasnicima Velikoj Gospi, bilo gdje i bilo kako da hodočaste, neka bude blagoslovljen veliki današnji blagdan i cijelom vjerničkom puku.!

I NE ZABORAVITE!

Zahvala Gospi za primljenu milost
Hvala ti, milostiva i milosrdana Gospe, što si rado uslišala moju molitvu. Dobra moja nebeska Majko, vjerovao/la sam da me nećeš odbiti.

www.tomislavnews.com