TG Vijesti

VIDEO: DOBRO vam oblačno i kišno jutro iz toplog Tomislavgrada!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Temperatura je 9 stupnjeva C, tiho je i razmjerno toplo, a kiša je probila zoru i lijepo pada. Spat će prašinu i prljavštinu što ostade iza snijega i bure.

Vikend je, oblačni i kišno u kasnu zimu dušu je dalo za spavanje, drijemanje, sanjanje, posebice onima (ženama posebno) koje su malo dulje noćas feštale. Neka ih njihovi dragi jutros probude poljupcem kako bi im rekli:”Samo ti spavaj, odmaraj, ja ću sve uraditi i danas, jer je i danas tvoj dan i svi naredni!”

Zato i objavljujemo ovu veselu sliku uz naslovnicu, vjerujući da vam jučerašnje cvijeće nije uvenulo, a pogled na ovu prekrasnu orhideju mami osmijeh, dobro raspoloženje, pa vrijedi malo više znati o njoj.

Orhideja je ukrasna biljka koja se sve češće uzgaja u domovima. Zahvaljujući šarenim cvjetovima koji osvajaju na prvi pogled, često se upotrebljava i kao rezano cvijeće. Orhideja dolazi u različitim bojama, a svaka od tih boja ima posebno značenje i simboliku.

Zahvaljujući prelijepim bojama cvjetova i specifičnom mirisu, ukrasna orhideja za mnoge predstavlja pravu kraljicu cvijeća. Poput većine biljaka, tako i popularna orhideja ima posebno značenje i simboliku.

Plava orhideja ističe se posebnim modrim nijansama, a daruje se osobama koje za vas predstavljaju jedinstvenost i unikat. Orhideja bijele boje predstavlja nevinost, mladost i eleganciju zbog čega je također čest ukras na vjenčanjima ili pak se upotrebljava u svadbenim buketima.

Crvena orhideja, baš poput ostalog cvijeća crvene boje, simbolizira strast, privlačnost i ljubav. Ovu orhideju uglavnom međusobno poklanjaju parovi, za Valentinovo ili godišnjice braka.

Žuta orhideja simbolizira prijateljstvo pa je odličan dar za rođendan vaše najbolje prijateljice. S obzirom na to što svaka orhideja ima drugačiju simboliku, prije kupnje vrlo je važno da odaberete onu koja simbolizira vaše osjećaje.

Ugodan dan, sunčan ili kišan, važno je  da vam bude ispunjen ljubavlju, smijehom, pjesmom, dobrim raspoloženjem!

www.tomislavnews.com