tomislavnews.com

VIDEO/FOTO: Od ranog jutra duvanjski vatrogasci, šumari i lovci gase požar na Ivoviku

copyright@tomislavnews.com

Vatra koja već četvrti dan bukti na Ivoviku iznad Šuice, nikako se obuzdati. Požar je bio zaprijetio selu Galečiću, ali su ga gasitelji kontra vatrom preusmjerili.

I danas, od ranoga jutra vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe  Tomislavgrad, duvanjski šumari i lovci gase požar koji je izbio na više mjesta na Ivovika prije četiri dana i proširio se. Sinoć su gasitelji gasili do kasno u noći i gotovo ugasili, ali ponegdje je u škrapama ostalo još vatre, koja se tijekom noći razbuktala, a jutros je počeo puhati i jak vjetar, pa se požar proširio.

“Vatrena linija duga je oko pet šest kilometara, bila se približila i selu Galečiću, ali smo je kontra vatrom preusmjerili i  udaljili od sela. Teško se boriti s vatrenom stihijom, iako nas četrdesetak gasi od jutros. Nastojat ćemo ugasiti do večeras, a nadamo se kako bi mogla pati i kiša što bi nam olakšalo posao. Od jutros smo ugasili požar na Malovanu, koji je jučer bio zašao u visoku jelovu šumu, na minirano područje, pa nije bilo moguće gasiti. Jutros je požar izišao iz opasnog područja pa smo ga uspjeli ugasiti”, kazao je za Tomislavnews.com zapovjednik Profesionalna vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević.

www.tomislavnews.com/ Snimio : Ivan Delać