TG Zanimljivosti

VIDEO-KRITIKA: Od semafora u Tomislavgradu do Kola u predgrađu, mračina je, žarulje na kandelabrima javne rasvjete uz opasnu cestu upale se tek ujutro?!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ne, nije šala, nego istina: u Tomislavgradu, od semafora u središtu grada pa cestom do sela Kola godinama postoji javna rasvjeta, kandelabri sa žaruljama milina šetati čuvenom kolskom šetnicom, posebno po danu, kada se upale žarulje, ali po noći opasno je već dulje vrijeme?!

Zašto? Tko bi to znao, uglavnom žarulje se ne pale, ustvari, upale se ujutro i svijetle negdje do podne kad je kišni i oblačno, a onda se ugase, pa do sutra ujutro! Javili su nam ovo Koljani, a nama bilo teško povjerovati, pa smo krenuli put Kola.

Po danu gore!

I uvjerili se kako je istina da žarulje na kandelabrima miruje “mrtve-hladne”, pa smo snimili mračinu na cesti od semafora do Kola.  Ni jedna žarulja nije upaljena, opasnu cestu obasjavaju tek svjetla s prozora od kuća i blijedi mjesec s neba.

A djeca uvečer idu na treninge i stariji bi prošetali ovom poznatom šetnicom, ali ih strah, jer osim vozila cestom, ima i pasa uz cestu, i lisica…kažu Koljani.

Ima li itko da je odgovoran za ovo, u čijoj je ovo ovlasti, zašto je neodgovoran i čeka li se, ne daj Bože, kakve nezgode da se netko sjeti upaliti svjetla po noći, a ugasiti po danu, ili nam se sve izokrenulo, pa se vratila davna ganga: “Naše selo sijalice krase, danu gore, po noći se gase!”

Ne, nije ovo za pjesmu, ni za šalu, ovo je sramota za naš lijepi i dragi kraljevski grad!

www.tomislavnews.com