TG Vijesti

VIDEO PRILOG BHRT : Tomislavgradu nedostaje krovopokrivača i limara!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

I u Tomislavgradu je proglašeno stanje prirodne nesreće. Bura u Hercegbosanskoj županiji ne prestaje  puhati. Znatno je smanjenog intenziteta nego prije dva dana, ali zbog vjetra i velike hladnoće još ništa se nije počelo raditi na saniranju oštećenih objekata u toj općini.Problem je u ovom slučaju i taj što trenutno u Tomislavgradu nedostaje krovopokrivača i limara, a uz to i odgovarajućeg građevinskog materijala. Priču donosi reporter BHRT-a Frano Mioč.

VIDEO

Olujni vjetar koji je s petka na subotu zahvatio područje općine Tomislavgrada nanio je veliku materijalnu štetu na gospodarskim i privatnim objektima, te elektro i ptt mreži.

Nevremenom su najviše pogođeni jugoistočni dijelovi Duvanjskog polja, naselja Borčani i Omolje, gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla koja su blokirala lokalne prometnice, a padale su i krovne građe i polomljeni crijepovi s obiteljskih i pomoćnih objekata. Također, rušeni su električni stupovi zbog čega su pojedini dijelovi općine ostajali bez napajanja električnom energijom.

Ovo je već treća elementarna nepogoda u općini Tomislavgrad od početka godine. Prethodno su ovaj kraj pogodili snijeg i poplave.

www.tomislavnews.com/ Izvor : BHRT