tomislavnews.com

VIDEO/PRIPREMNA UTAKMICA”HAJDUKA”: Igrao i Mario Čuić, Bilog Rujkića iz Brišnika, dakle trenira u prvoj momčadi, bravo!

Crveno-plavi razbili bijele u pripremnoj utakmici Hajduka… Igrala su se dva poluvremena po 40 minuta, a strijelci su za crveno-plave bili Caktaš. Radić, Nejašmić i Kreković. Na suprotnoj strani jedini je gol zabio Samuel Eduok, i to iz penala

Nogometaši Hajduka odigrali su u subotu popodne trening utakmicu. Trener Igor Tudor podijelio je svoje igrače u dvije momčadi u bijelim i crveno-plavim dresovima, a šarena varijanta slavila je 4-1.

Igrala su se dva poluvremena po 40 minuta.

Prvi gol pao je u 36. minuti. Jairo je probio po desnoj strani i uputio povratnu loptu Caktašu na deset metara, a on je lako zabio gol u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Caktaš je ubacio iz kornera, a Stipe Radić je bio najviši i pogodio donji desni kut Ljubićeve mreže.

Na samom isteku prvog poluvremena bijeli su iz penala smanjili na 2:1. Josip Posavec je u kaznenom prostoru srušio Marija Čuića, a najstrožu kaznu sigurno je realizirao Samuel Eduok.

U 57. minuti Darko Nejašmić povisuje na 3:1, Caktaš je ubacio iz kuta, a veznjak Bijelih glavom pogađa s 12 metara pored nemoćnog Gorana Blaževića. Konačnih 4:1 postavio je Kreković pet minuta prije kraja utakmice, Jairo je još jednim sjajnim prodorom osvojio dosta prostora na desnoj strani, a zatim idealno uposlio usamljenog napadača koji je iz blizine lagano poentirao.

Suci: Duje Strukan, Mario Pepur, Hrvoje Radić

Strijelci: 0:1 Caktaš (36.) 0:2 Radić (39.), 1:2 Eduok (40.-11m), 1:3 Nejašmić (57.), 1:4 Kreković (75.)

BIJELI: Ljubić (od 46. Blažević), Dimitrov, Simić, Mujakić, Hamza, Juranović, Brnić, Jradi, Čuić, Blagaić, Eduok.

CRVENO-PLAVI: Posavec (od 58. Sentić), Vušković, Ismajli, Radić, Nejašmić, Jakoliš, Dolček, Jurić, Caktaš, Kreković, Jairo.

Nama je zanimljivo da je Mario Čuić, Rujkića, iz Brišnika, Tomislavgrad,  trenirao i pripremnu utakmicu odigrao u prvoj momčadi “Hajduka”, pa tragom toga  doznali smo da je 19-godišnji Mario Čuić priključen  treninzima prve momčadi. Hajduk se već osigurao za budućnost te s njim potpisao ugovor do 2024.

Zanimljiva  priča o ovoj obitelji Čuić iz duvanjskog sela Brišnika: Mario i  mlađi mu brat Filip igraju u Hajduku, dva još mlađa David i Toma u HNK “Tomislav” u Tomislavgradu,  dok sestra Karmen osvaja nagrade za najbolju učenicu! Inače su svi odlični učenici. Majka im je Ivana, a otac  Tomislav-Bili Čuić, Rujkića, koji je bio vrlo uspješan dugogodišnji igrač u HNK”Tomislavu”, a potom međunarodni nogometni sudac. Čestitamo Mariju, želimo mu uspješnu nogometnu karijeru, čestitamo uspješnoj obitelji Čuić iz Brišnika!

www.tomislavnews.com/ www.24sata.hr/Foto Arhiv Hajduka