Humor

VIDEO: ŠTO SVE DUVANJSKA bura može odnijeti, što može i gdje prebaciti?!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Vjerojatno već znate ili večeras osjećate kako duvanjska bura dere, tjera strah u kosti,  baca i prebacuje sve pred sobom!
Prošle godine je bura oštetila stotine kuća na području općine Tomislavgrad, stradale su i štale,  gospodarski objekti, odnijela je bura krovove s kuća, iščupala drveće, ali hvala Bogu nitko nije stradao. I večeras, noćas mnogi strahuju od duvanjske bore, pa  kako bi malo otjerali strah, malo šale dobro je pod noć pročitati, a ne samo o zlu misliti.

Dakle, vrijedi zapisati što je do sada neobično zabilježeno o razornom djelovanju duvanjske bure: prebacuje učenike iz drugih razreda u četvrti, neke starije učenike iz devetog razreda ravno na fakultet, neke je s fakulteta, što je ovdje rijetkost, odmah prebacila u fotelje javnih poduzeća, a što je radila od stranačkog članstva teško je nabrojiti. Sve je izmiješala, bilo je pretrčavanja, zalićanja, nitko to nije uspio polučiti uoči izbora, nikako pogodit tko je u kojoj, u čijoj…

Po noći kad jako puše, kao večeras i stvara pušaniju, uslijed čega je vidljivost znatno smanjena, prebaci nekoliko brucoša u apsolvente, kuma, dok mu je supruga čvrsto spavala, bura prebacila u kuminu postelju na drugom kraju sela, priča se da je večerašnja  bura iz Gornjeg Brišnika u Donji priko brda pribacila dva stara pršuta i jednu pečenicu, dok su se rebra rasula po Gaćinovcu, a najnoviji, do sada nezabilježeni prebačaj bure dogodio se danas, a bura nije bila snažna k’o večeras, kada je s našega portala bura prebacila na neke druge portale i novine nekoliko tekstova, fotografija i videa!
Eto i bura se vele osilila i ide u korak s tehnološkim dostignućima, a buri nitko ništa ne može: mlatara, klopara, baca, buca, prebacuje… pri tome zavija k’o sto gladnih vukova. Bože, samo od ove snažne bure noćas sačuvaj ljude i njihove domove, neka ne skida i nosa krovove, od ovih gori spomenutih neobičnosti neće biti velike štete, jer se to zna događati i kada je sunčan i tih dan!

UPRAVO SAD KROZ TOMISLAVGRAD!

www.tomislavnews.com/lj./Foto snimljen večeras u Tomislavgradu, pri snažnoj buri