tomislavnews.com

VIDEO/VRIJEME JE ZA PROMJENE: HDZ BiH najavljuje borbu za narod i novu budućnost Tomislavgrada!

Na središnjem skupu HDZ-a BiH Tomislavgrad, ali i ostalim druženjima održanim uoči
lokalnih izbora u nedjelju, kandidat za načelnika Tomislavgrada Tomislav Krišto, kandidat za Općinsko vijeće Frano Brajko te čelnik Hrvatske demokratske zajednice BiH dr. Dragan Čović poslali su snažne poruke zajednici.

Kandidat za načelnika Tomislav Krišto jasno je dao do znanja da njegova vizija budućnosti uključuje osluškivanje potreba stanovništva i očuvanje prirodnih resursa.
“Poštovat ćemo volju naših žitelja i onemogućiti nekontroliranu ekspanziju energetskih postrojenja tamo gdje narušavaju kvalitetu života naših stanovnika”, rekao je Krišto, posebno istaknuvši zaštitu područja Buškog blata i zavelimskog kraja.
Govoreći dalje, Krišto je oštro osudio dugogodišnju praksu političkih pritisaka i nepotizma, apelirajući na stvaranje pravednijeg društva. “Vrijeme je da razbijemo okove straha u našoj općini! Moramo stvoriti uvjete u kojima egzistencija i zaposlenje neće ovisiti o tome koga smo pozdravili i s kim smo kavu popili”, poručio je Krišto. Snažno je povezao borbu za boljitak u općini s dužnošću prema onima koji su dali najviše za svoj kraj – braniteljima. “Odlučili smo napustiti vlastitu komfor zonu zbog vas, zbog naše djece, zbog onih kojima smo dužni naš opstanak ovdje – naših branitelja “, dodao je Krišto.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović istaknuo je važnost slušanja glasova zajednice, upozorivši na opasnosti zanemarivanja stvarnih potreba naroda. “Ako nećete čuti peticiju tisuća ljudi koji pišu da nešto nije dobro za život čovjeka, onda bolje da se ne bavimo politikom”, izjavio je dr. Čović, jasno dajući do znanja da će vodstvo HDZ-a Tomislavgrad promišljati o ulozi koju politika mora igrati u zaštiti lokalnih interesa.

Dr. Čović također je pružio snažnu podršku kandidaturi Tomislava Krište, uz kritiku stanja u kojem se Tomislavgrad trenutno nalazi. “Sramota je ne biti među deset najrazvijenijih općina. Zašto se zakinula ova sredina, to neka odgovaraju oni koji su je doveli u tu poziciju!”

Frano Brajko, nositelj liste HDZ-a za Općinsko vijeće, predstavio je ključne ciljeve stranačkog programa, među kojima je prioritet stavljen na zapošljavanje mladih i stvaranje prilika za obrazovane i sposobne ljude. Osvrnuo se na poraznu činjenicu da se Općina Tomislavgrad nalazi na 57. mjestu među nerazvijenim općinama u Federaciji BiH.
”Nećemo čekati da prilike dođu k nama – mi ćemo ih sami stvoriti!”, poručio je Brajko, pozivajući okupljene na zajedničku izgradnju bolje budućnosti za Tomislavgrad.

Velika posjećenost i ogromna podrška kandidatima odraz su želje žitelja duvanjskoga kraja za promjenom i obnovom povjerenja u lokalnu zajednicu. Poruke o osluškivanju volje naroda, zaštiti vitalnih interesa te stvaranju boljih uvjeta za život odražavaju posvećenost kandidata budućnosti Tomislavgrada. U trenutku kada se traže odgovorni lideri, ovi su kandidati ponudili viziju koja stavlja ljude i kvalitetu života u prvi plan.

Kandidati HDZ-a BiH Tomislavgrad na kraju su, uz veliku podršku građana, poslali jasnu poruku – vrijeme je promjene, vrijeme je za najbolje za Tomislavgrad.

HDZ BiH TOMISLAVGRAD

www.tomislavnews.com/Sponzorirani tekst