Bosna i HercegovinaTG Politika

VJEROVALI ILI NE? Duvnjacima stižu rješenja Općinskog suda Livno o ovrsi za RTV pretplatu od prije 15 godina!!!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ovaj tekst objavili smo prije gotovo 2 mjeseca, a još se nitko od odgovornih i prozvanih, prije svega vodećih hrvatskih političara u B i H, a koji su u predizbornim kampanjama pozivali birače da ne plaćaju tv pretplatu Federalnoj televizije, nije oglasio, nije uputio građane što im je raditi, platiti ili ne platiti?! Zašto sada šute kad stižu Rješenja o ovrsi?

Ovaj tekst  ispod smo objavili 24. studenog 2020. godine!

“Posljednjih nekoliko dana na adrese mnogih Duvnjaka stigli su od Općinskog suda u Livnu, Odjeljenje Tomislavgrad,  zahtjevi za ovrhu zbog neplaćanja tv pretplate. O tom nitko ništa ne piše. Čak i politika šuti. Ne znam zašto? Tema je više nego intrigantna. Što je najžalosnije sud sad to šalje za Rješenja koja su donesena 2005. godine, kada se pokušavalo na različite načine (uz račun za naplatu el. energije, uz telefonsku pretplatu…) naplaćivati i rtv pretplatu. Tada je hrvatska politika u B i H to kategorično odbijala i pozivala gledatelje da ne plaćaju rtv pretplatu za BH i FTV televiziju “koje nisu naše, jer nemaju kanal na hrvatskom jeziku”.  Pretplata je stopirana i više nisu stizali obrasci za naplatu”, piše naš čitatelj, a mi smo se raspitali, želeći argumentirati navode čitatelja, jer su nam se učinili nevjerojatnim da netko nakon 15 godina šalje Rješenja za ovrhu?

Međutim, kada smo vidjeli jednu od mnogi njih uvjerili smo se je kod nas, u B i H, u Federaciji B i H  sve moguće, pa i nevjerojatno postaje istinito. Naime, ove ovrhe su zaprimljene kod Suda u Livnu još 2005.godine,  sud ih nije zavodio sve do ove jeseni . To je veliki problem za građane jer na glavni dug RTV servisa potražuju i zateznu kamatu. Zbog čega je to sud tada zaustavio rad po predmetima a sad aktivirao?! Je li  tada, dakle, 2005. to bila politička odluka, a čija je ovo sada, opet politička ili sudska ili Boga pitaj čija? A mi tražimo odgovor od nekoga tko zna, prije svega od Općinskog suda i političara, rado ćemo odgovor objaviti, a sumnjam da će se ovrha dopustiti?!

HALO, HALO, ODGOVORNI!!!

Čujemo političare: Sudstvo je neovisno, politika se ne smije miješati u sudstvo, nismo nikada, ma gdje bi mi to, Bože sačuvaj, jok, gluho bilo…!

www.tomislavnews.com/ Foto arhiv