HB ZupanijaTG Politika

VLADA HBŽ je na današnjoj sjednici donijela Plan prijema 80 vježbenika

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Vlada Hercegbosanske županije danas je održala 11.sjednicu.

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je Plan prijema vježbenika srednje stručne spreme IV stupanj (SSS) i Plan prijema vježbenika VII stupnja stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sustava studiranja za 2024. godinu koji će biti raspoređeni u tijela državne službe u Hercegbosanskoj županiji i drugim tijelima i službama iz članka 112. Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Prema planu prijema vježbenika, u 2024. godini primit će se 20 vježbenika srednje stručne spreme IV. stupnja (SSS) i 60 vježbenika s VII stupnjem stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sustava studiranja.

Prijem vježbenika srednje stručne spreme, temeljem Javnog oglasa provesti će Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, a prijem vježbenika visoke stručne spreme provesti će Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ i Agencija za državnu službu Odjeljenje u Livnu svatko u okviru svojih mjerodavnosti.

Na današnjoj sjednici Vlada je na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova usvojila Uredbu o obliku službene policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.

Kolektivni ugovor za uposlenike Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije

Na današnjoj sjednici Vlada je ovlastila ministra unutarnjih poslova Maria Lovrića za potpisivanje Kolektivnog ugovora za uposlenike Ministarstva unutarnjih poslova. Nakon pregovora postignut je dogovor o Kolektivnom ugovoru za uposlenike Ministarstva unutarnjih poslova koji će sutra biti potpisan.

Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja

Vlada Hercegbosanske županije danas je dala ovlast i ministru znanosti prosvjete, kulture i športa Anti Tadiću da potpiše Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja i Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja. Navedeni kolektivni ugovori nakon pregovora su definirani i bit će potpisani sljedeći tjedan, priopćeno je iz Vlade HBŽ.
www.tomislavnews.com