tomislavnews.com

ŽNL : Osvrt na događanja oko Šuma Hercegbosanske županije

Tijekom jučerašnjeg dana u prostorijama JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres održana je konferencija za tisak na kojoj su dosadašnji predstavnici Skupštine Društva Dragan Konta i Ile Krezo te direktor Društva Branko Ivković i izvršni direktor za šumarstvo David Mioč iznijeli niz vrlo interesantnih podataka o načinu funkcioniranja društva.

Pri tome su iznijeli i niz optužbi na resornog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivicu Brešića kao i na bivšu Upravu društva i bivša tijela tog Društva, Skupštinu i Nadzorni odbor.

Također, tijekom konferencije za tisak se moglo čuti da je prije bilo privilegiranih kupaca drvnih sortimenata dok njihovim dolaskom toga više nema iako većina drvoprerađivača govori nešto sasvim drugo. Kako bi se ova činjenica i potvrdilo čudno je da na konferenciju nisu istaknuti i ti pokazatelji .

Mogao se čuti podatak kako neki žele dovesti JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres u takvo loše stanje kako bi se isto dalo u koncesiju stranim kupcima od čega bi imalo koristi 15 do 20-ak ljudi dok bi svi ostali koji su izravno ili neizravno vezani uz isto, njih oko 10.000, ostalo bez ičega.

Je li to baš tako ili je bilo i prije pokušaja da se šume daju na raspolaganje nekom drugom, ako jest, a je, upravo najbolje mogu reći neki od onih koji su danas održali konferenciju za tisak.

Pored svih optužbi na pojedince vrlo je nezgodna optužba izrečena za predsjedatelja Skupštine Hercegbosanske županije Jozu Ćosića kojeg optužuju da je prilikom svojih javnih nastupa i rasprave na III. izvanrednoj Skupštini Hercegbosanske županije izrekao laž oko (ne)dostave Izvješća o radu JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres.

Isto tako od predstavnika ŠGD-a pozivalo se predsjedatelja Skupštine Hercegbosanske županije da da neopozivu ostavku obzirom na izgovoreno. Koliko je ovaj poziv ozbiljno upućen ostaje nam da vidimo obzirom da trenutno Županijski odbor HDZ BiH HBŽ ima dva zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije, Ivana Jozića iz Livna i Ivana Ivića iz Kupresa, pored drugih šest zastupnika HDZ BiH koji provode odluke Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad odnosno Ivana Vukadina.

Ono što je izrečeno na kraju ove konferencije od strane bivšeg člana Skupštine Društva Ile Krezo, a upućeno je predsjedatelju Skupštine Hercegbosanske županije, je za svaku osudu i potrebu javne isprike.

Po svemu onom što se čulo na konferenciji za tisak mnoge osobe su prozvane tako da očekujemo i njihovu reakciju.

Vrlo interesantno će biti daljnje očitovanje pojedinaca na navedenu temu obzirom da su osobe koje se sada međusobno optužuju jedno vrijeme vrlo dobro međusobno komunicirali i surađivali, a posebno pri smjeni bivše Uprave JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres i bivšeg predsjednika Vlade Hercegbosanske županije,

Livno, 9.10.2019. godine,

Predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije:
Draško Dalić

www.tomislavnews.com