TG Sport

Županijski derbi: RK Delminium – RK Livno, pobjeda domaćina, čestitamo!

Županijski derbi u GSD Tomislavgrad između domaćih rukometaša Delminiuma i favorizirane ekipe Livna prošao je u nadmoći domaćih rukometaša

 

LIGA RS HERCEG – BOSNE – MUŠKARCI.
Rezultati 18. KOLO 05..05.2013.godine
 
GRADSKA ŠPORTSKA DVORANA TOMISLAVGRAD
 
RK DELMINIUM – RK LIVNO
31           :        23
 
Gledatelja: 50
Suci: Ivica Jukić i Dražena Melo
Opunomoćenik: Mileta Kekić
 

Županijski derbi u GSD Tomislavgrad između domaćih rukometaša Delminiuma i favorizirane ekipe Livna prošao je u nadmoći domaćih rukometaša. Na kraju pobjeda s osam golova razlike, iako je pobjeda mogla biti uvjerljivija, jer su domaćini imali prednost  od 11 golova u drugom poluvremenu. Ovakav odnos prema igri u obrani i napadu priželjkujemo već dugo vremena od naših igrača, jer osjećamo da su stasali u zrelu ekipu i mogu uzeti bodove puno jačim klubovima. Danas je sve funkcioniralo odlično, iako je bilo manjih propusta koji nisu direktno odlučivali o rezultatu, ali na greškama se stalno mora učiti. Odličnim obranama našeg drugog vratara Zvonimira Stipića na početku utakmice i čvrstom obranom naši rukometaši su na poluvrijeme otišli s pet golova razlike. Osjetila se pozitivna energija kod ekipe Pave Draguna i sve pohvale svim igračima na odlično pruženoj igri.
 
Drugom pobjedom za redom rukometaši Delminiuma pomakli su se sa zadnjeg mjesta na ljestvici Rukometnog saveza Herceg – Bosne. Preostale su još dvije utakmice u proljetnom dijelu prvenstva, jer već sljedećeg tjedna 11.05.2013 rukometaši putuju u Novu Bilu na odigravanje odgođene utakmice 17.kola. Odgođena prvenstvena utakmica 16. kola protiv RK Kiseljaka  igrat će se u nedjelju, 19.05.2013 u Tomislavgradu. Stoga se nadamo da ćemo tada imati više gledatelja na tribinama nego što je to bio običaj u dosadašnjim utakmicama.
 
Golove za RK Delminium postigli su: Mario Krišto 8; Ivan Mašić, Marko Vučemil i Ivan Krišto po 6 golova, Ivan Beljan 3 i Ivan Krajinović 2 gola. Kod RK Livna Marko Mihaljević 7 golova.
 
Rk Delminium