tomislavnews.com

ŽUPNE OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: Bogat duhovni program “Dana sv. Nikole Tavelića”

Nastavljamo devetnicu sv. Nikoli Taveliću po ustaljenom rasporedu. Svaki dan od 17:30 sati molimo krunicu, za vrijeme koje imate mogućnost za sakrament sv. ispovijedi. Poslije krunice slijedi pobožnost sv. Nikoli i slavlje svete mise.

Večeras će poslije večernje svete mise, a u sklopu devetnice i dāna sv. Nikoli Taveliću, biti koncert skupine VIS sv. Mihovil iz Splita.

U utorak će poslije devetnice sv. Nikoli Taveliću biti predstavljanje knjigā: Duvno u hrvatskoj književnosti i Misionari u Africi. Predstavljanje će biti u dvorani ispod Franjevačkog muzeja.

U srijedu je svečana proslava 50-te obljetnice Naših Ognjišta. Svečanu svetu misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

U četvrtak je cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Zajedničko klanjanje je od 21:30 do 22:30, a onda se nastavlja cjelonoćno klanjanje u tišini do jutarnje svete mise u 7 sati. Oni koji žele biti na straži pred Presvetim u određeni sat u noći mogu se prijaviti u župnom uredu kako bismo na vrijeme napravili raspored.

U subotu je uočnica sv. Nikoli Taveliću. Tradicionalno će poslije večernje svete mise biti blagoslov djece i majki.

U iduću je nedjelju proslava sv. Nikole Tavelića. Svete mise su samo u Tomislavgradu u 7:30, 9 i svečana sveta misa u 11 sati, kojoj prethodi procesija kroz naš grad u 10:30 sati. Taj dan neće biti svetih misa na filijalama. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavit će monsinjor Bože Radoš, biskup varaždinski.

www.tomislavnews.com/Samostan-tomislavgrad.info