tomislavnews.com

ŽUPNE OBAVIJESTI iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad: U petak započinje listopadska pobožnosti



U iduću su nedjelju svete mise po ustaljenom rasporedu. A prije večernje svete mise u 18 sati bit će Obred Preminuća sv. Franje Asiškog – Transitus – koji se slavi uoči svetkovine sv. Franje. Pozivamo sve vas župljane da dođete na ovaj jedinstveni obred u Crkvi, osobito članove Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, kako bi zajednički dočekali svetkovinu sv. Franje.

U srijedu je sv. Mihovil Arkanđel, zaštitnik naše župe. Svete su mise taj dan samo u Tomislavgradu: u 7:30, svečana sveta misa u 11 i večernja sveta misa u 18 sati. Taj dan je svetkovina za cijelu župu. Sv. Mihovil je zaštitnik policije i Hajdučke družine Mijata Tomića.

U četvrtak je klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. U 19 sati je molitva krunice, poslije koje slavimo svetu misu, a onda slijedi klanjanje do 21 sat. Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu kroz mjesec listopad bit će svaki četvrtak odmah poslije svete mise. Dakle, od 19 do 20 sati.

U petak započinje listopadska pobožnosti. Pobožnost će biti u svim našim crkvama i to od ponedjeljka do petka (subotom nema pobožnosti). Raspored je sljedeći: u Tomislavgradu molitva krunice započinje u 18 sati, u Stipanićima i Kovačima u 17 sati, a na Širokovcu u 16 sati, obavijest je iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/samostan-tomislavgrad.info